Poker vs Pariuri Sportive: Asemănări și Deosebiri din punctul de vedere al jucătorilor

20

Pokerul (mai exact, varianta Hold’Em a jocului) și pariurile sportive sunt două dintre activitățile preferate de mulți români, ce îmbină distracția alături de alți jucători cu adrenalina eventualelor câștiguri. Ești tentat să le testezi? Iată, pentru început, care sunt principalele asemănări și deosebiri între cele două: 

Poker vs Pariuri Sportive: Principalele asemănări 

Începem, așadar, cu numitorii comuni pe care îi putem identifica extrem de ușor, în cazul celor două activități. Iată care sunt aceștia: 

Se pot juca online: Ai la dispoziție o mulțime de opțiuni pentru a juca la pariuri sportive și poker direct de pe telefon, tabletă sau laptop, fără a fi efectiv prezent într-un poker room, sau într-o agenție de pariuri fizică. 

Platformele online vin cu o mulțime de surprize: Pentru fidelizarea celor care joacă online poker sau își încearcă norocul la pariuri sportive, site-urile de profil pot oferi pariuri bonus în fiecare zi, dublări ale sumelor din bankroll, dar și multe alte premii sau reduceri, toate cu menirea de a-i ține aproape pe userii care prefera netul pentru distracție. 

Câștiguri și pierderi deopotrivă: Ambele îți pot aduce câștiguri fabuloase, atunci când ai un stil de joc inspirat, însă și pierderile reprezintă un scenariu cât se poate de real, în cazul în care alegerile pe care le faci sunt dictate de lăcomie, panică, inconștiență sau neatenție. 

Pot fi învățate cu ușurință: Atât bazele de joc pentru pariuri sportive, cât regulile de la Poker Texas Hold’Em sunt simplu de asimilat, atât timp cât ai la dispoziție un ghid de la A la Z cu date utile. În acest sens, îți recomandăm să utilizezi Youtube-ul, pentru că învățarea pe bază de clipuri video este mult mai ușoară. 

Poker vs Pariuri Sportive: Principalele deosebiri 

Trecem acum la principalele diferențe dintre cele două activități, astfel încât să îți fie la final mult mai simplu să o alegi pe cea potrivită felului tău de a fi: 

Implicarea terților în joc: În cazul pariurilor sportive, există concepte precum “paid tips” (trad. “ponturi contracost”) ale unor așa-numiți “tipsteri”, la care pariorii pot avea acces, mizând pe faptul că șansele de a avea un bilet valid pot astfel crește. La poker, jucătorii nu se bazează decât pe propriul set de abilități, fără a fi ajutați în timpul jocul de absolut nimeni. 

Nivelul de socializare: Cel oferit de poker (mai ales în cazul partidelor de Hold’Em reale, în cadrul turneelor) este net superior celui oferit de pariuri sportive, activitate descrisă mai degrab de individualism (mai puțin, ce-i drept, în cazul parierii în agenții stradale). 

Durata unui eveniment: Diferă de la activitate la activitate. Putem întâlni la pariuri sportive bilete ce pot fi validate după 90+ minute, sau chiar 3-4 zile. În cazul partidelor de poker, acestea durează câteva ore bune, până când câștigătorul reușește să elimine, rând pe rând, toți adversarii de la masa respectivă. 

Experiența de joc: În cazul pariurilor sportive, chiar dacă se joacă online sau într-o agenție fizica, senzația este aceeași, jucătorul așteptând ca toate evenimentele de pe bilet să iasă; În cazul pokerului, experiență fizică a jocului poate aduce senzații diferite față de jocul online, pe baza interacțiunilor dintre jucători, ce pot determina schimbări de comportament. 

Iată care sunt principalele diferențe dintre pariurile sportive și poker (descoperă aici oferta 888poker). Indiferent de alegerea pe care urmează să o faci, îți recomandăm să înveți foarte bine regulile de joc și să îți permiți un bankroll compatibil cu veniturile tale lunare, ce nu influențează calitatea stilului tău de viață. 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata