Prieteniile toxice – 5 tipuri de prieteni de evitat

0 191

Persoanele care ne inconjoara fie ne fac mai puternici, fie ne darama. Nu uita ca nu toti care vor sa fie in preajma ta, iti vor binele.
Un partener potrivit te poate completa si te poate face sa simti traiesti. In acelasi timp, un grup de prieteni te poate motiva si te poate inveseli.
Pe de alta parte, este nevoie doar de cativa prieteni toxici pentru ca visele tale personale si profesionale sa se duca de rapa. Alege-ti prietenii cu grija si asigura-te ca intotdeauna cei din jurul tau vor incerca sa te faca sa te simti mai bine, nu mai rau.
Ia aminte de aceste tipuri de prieteni toxici care iti fac mai mult rau decat bine.

1. Prietenul competitiv

Nu este nimic in neregula cu o competitie amicala. Cu toate acestea, atmosfera intr-o astfel de situatie trebuie sa ramana in continuare prietenoasa. Cand o prietenie devine mai mult o competitie, ar putea fi timpul sa se termine. Acest tip de prieten va incerca intotdeauna sa gaseasca modalitati de a te concura: fie pentru un job mai bun, fie pentru o tinuta mai scumpa, fie pentru atentia unei persoane de sex opus, etc. Cei care se potrivesc profilului de prieteni competitivi sunt oameni care nu au capacitatea de a se bucura pentru reusita celorlalti. Pentru ei totul este o competitie unu-la-unu, iar imagine lor de sine depinde de rivalitatea prieteniei.
O prietenie sanatoasa nu tine evidenta reusitelor si esecurilor fiecaruia.

2. Prietenul negativist

Un prieten adevarat ofera si asteapta sprijin, in egala masura. Pentru ca o…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x