Problemele se țin lanț de ÎPS Teodosie!

De Jurnalul Național Actuale Utile 177 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Arhiepiscopul Tomisului are parte de și mai multe probleme! Înalt Preasfințitul Teodosie ar fi ajuns să fie audiat joi, 7 aprilie, la poliția din Constanța. Se pare că, este vorba despre un dosar penal.

Problemele se țin lanț de ÎPS Teodosie! Este audiat de polițiști într-un nou dosar penal

Astfel, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost audiat joi, 7 aprielie, la sediul IPJ Constanța, conform informațiilor transmise de româniatv.net. Trebuie precizat că audierea ar putea avea legătură cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pe care o deține ÎPS Teodosie.

Mesajul transmis anterior de ÎPS Teodosie

De asemenea, amintim că podcastul „Subiecte Capitale” l-a invitat pe ÎPS Teodosie pentru a vorbi despre ajutoarele pe care instituția Bisericii le acordă refugiaților ucraineni în aceste vremuri de criză. BOR a transmis la momentul respectiv că va direcționa din fondul său de ajutoare sociale cel puțin 24 de milioane de lei pentru acomodarea refugiaților din România.

„Biserica Ortodoxă la nivel național s-a implicat efectiv, afectiv, material, spiritual și din toate punctele de vedere, primind pe refugiați, asigurându-le toate condițiile să se simtă în siguranță. Suntem impresionați de vocația credincioșilor noștri de a fi aproape de cei refugiați și de a trimite celor rămași acasă, în diferite locuri de după graniță, ajutoare substanțiale. Biserica este eminamente cu afecțiune și dragoste față de toți oamenii, dar mai ales de cei care se află în suferință”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopia Tomisului s-a implicat încă din primele zile în această criză.

În plus, cel mai mare suport a venit din partea enoriașilor care i-au surprins și pe cei din rândurile bisericești cu donațiile făcute. ÎPS Teodosie merge des la vama Isaccea, acolo unde Capital a realizat un reportaj cu o zi din viața sa.

„Chiar astăzi am trimis pentru partea de sud a Ucrainei, la vama Isaccea, care vor fi preluate de preoții din zonă. Am trimis ajutoare în valoare de 40.000 lei: medicamente, alimente, produse de igienă, tot cele necesare care ne-au fost solicitate.

Este al optulea transport numai acolo, avem și câteva sute de refugiați de care avem grijă. Pe unii dintre ei i-am vizitat și eu, le acordăm toată dragostea, toată afecțiunea, și suntem implicați pentru că face parte din misiunea noastră.

Nu putem întoarce spatele mai ales că și ei sunt creștini ca și noi și avem această bucurie că îi putem ajuta. Cine poate să-l ajute pe cei în nevoi și necazuri este un privilegiu dacă îl ajută”, ne-a spus ÎPS Teodosie.