Profitul trimestrial al OTE a crescut datorită performanţei din România

Foto: incont.stirileprotv.ro
0 4

Profitul operaţional al companiei elene Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a crescut cu 0,9% în trimestrul trei din 2020, deoarece operaţiunile pozitive din România au compensat impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19) pe piaţa internă, transmite Reuters.

Astfel, OTE, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, a înregistrat în perioada iulie-septembrie 2020 un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 376 milioane de euro (443,19 milioane de dolari), faţă de 372,8 milioane de euro în trimestrul trei din 2019. În România, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare a crescut cu 40,5% în trimestrul trei din 2020, la 50,3 milioane de euro, de la 35,8 milioane de euro în perioada similară din 2019.

Această creştere solidă din România şi operaţiunile de bandă largă din Grecia au compensat veniturile mai scăzute din roaming şi de pe segmentul de telefonie mobilă din Grecia, afectată de sezonul turistic slab, în urma restricţiilor introduse pentru stoparea pandemiei, a informat compania elenă de telecomunicaţii.

Însă noile restricţii impuse în Grecia săptămâna trecută ar urma să afecteze operaţiunile OTE în trimestrul patru din 2020, dar impactul nu va fi atât de semnificativ în urma expunerii mai scăzute la turism în lunile de iarnă, a precizat OTE Telecom, al cărei acţionar majoritar este compania Deutsche Telecom, cu o participaţie de 46%.

În planurile sale, OTE va continua reducerile de costuri „severe” pentru a sprijini profitul şi fluxul de numerar, care ar urma să ajungă anul acesta la 350 milioane de euro, se arată în comunicatul operatorului elen.

În 9 noiembrie, Hellenic Telecommunications Organization a anunţat încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications către Orange România, finalizarea acestei tranzacţii fiind estimată pentru a doua jumătate a anului 2021.

În momentul de faţă la valoarea agreată de 497 milioane euro pentru întregul pachet de acţiuni (100%), valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane euro, însă aceasta poate fi supusă unor ajustări la încheierea tranzacţiei, pentru a balansa modificările anumitor elemente, precum datoria netă sau capitalul circulant, potrivit unui comunicat al OTE.

În continuare operatorul OTE menţionează că îşi va păstra statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata