Prognoza meteo în România până în luna decembrie 2023

De Jurnalul Național Actuale Meteo 172 citiri
4 min citire
Schimbări meteorologice de ultimă oră în toată țara. Specialiștii ANM au emis prognoza actualizată pentru luna noiembrie și au anunțat că urmează o vreme neobișnuită. Ce se întâmplă în toată țara în ultima lună de toamnă și când ajung ninsorile pe teritoriul țării noastre.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru luna noiembrie. Informațiile au fost emise pentru fiecare săptămână, iar specialiștii au explicat, cu lux de amănunte, cum vor fi temperaturile, dar și cât va ploua în România.

Am avut parte de temperaturi extrem de ridicate în ultima vreme, ca la sfârșitul primăverii și atmosfera a fost una foarte plăcută. Zilele acestea va fi ceva mai răcoare, dar specialiștii ANM spun că temperaturile vor fi, pe parcursul întregii luni, mult mai ridicate decât cele normale.

Luna aceasta nu trebuie să ne așteptăm la ploi însemnate din punct de vedere cantitativ și cu atât mai puțin la ninsori. Va fi mai cald decât ne-am fi așteptat și precipitațiile ne vor ocoli.

În perioada 30 octombrie – 6 noiembrie 2023, temperaturile se vor ridica peste media specifică pentru acea săptămână în întreaga țară, concentrându-se în special în regiunile vestice și sud-estice.

Pe lângă asta, cantitățile de ploaie vor fi semnificativ mai mari decât normalul în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce vor fi mai scăzute în sud și sud-est, în restul țării precipitațiile rămânând în limitele normale pentru acel interval.

Luna noiembrie, una călduroasă

În perioada 6 – 13 noiembrie 2023, temperaturile medii se vor menține mai sus decât de obicei pentru această perioadă, cu o influență mai accentuată în regiunile sud-estice și estice ale țării.

Cantitățile de ploaie vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, cu o concentrare mai mare în vest, nord-vest și local în centrul țării, în timp ce regiunile sudice vor înregistra cantități normale de precipitații pentru acea perioadă.

Informațiile pentru perioada 13 – 20 noiembrie 2023 indică faptul că temperaturile medii vor depăși valorile obișnuite pentru acea perioadă în toate zonele țării, cu o accentuare mai pronunțată în sud-est. De asemenea, precipitațiile vor fi peste medie în majoritatea regiunilor.

În ultima săptămână prognozată, adică 20 – 27 noiembrie 2023, se anticipează că temperatura medie a aerului va fi ușor peste valorile normale pentru acea perioadă în întreaga țară.

Regimul pluviometric va fi excedentar în sud, est și local în centrul țării, în timp ce restul teritoriului va înregistra cantități de precipitații situate în limitele normale pentru acel interval.

Cum va fi vremea de Crăciun

Mai sunt două luni până la Crăciun, însă oamenii vor să știe cum va fi vremea atunci. Majoritatea își fac planuri cu ocazia sărbătorilor de iarnă și speră să se poată bucura de un peisaj alb, așa cum ar fi normal în acea perioadă.

Bucureștenii vor avea sărbători cum nici nu au visat. Se pare că prima ninsoare semnificativă o să cadă chiar în preajma Crăciunului, ceea ce înseamnă că vom sărbători nașterea Domnului într-o atmosferă potrivită.

În iarna anului 2023, conform previziunilor AccuWeather, se anunță că în București va avea loc ninsoare în ajun de Crăciun, dar stratul format va persista și pe data de 25 decembrie. Astfel, vom putea admira zăpada pe străzile Capitalei, iar temperatura nu va depăși 2 grade Celsius.

Șanse de ninsoare sunt și în restul regiunilor, dar mai ales la munte. Nu sunt, însă, prea multe zile marcate de precipitații, dar prognoza se mai poate schimba între timp, iar specialiștii o vor actualiza de fiecare dată când apar noutăți importante.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,