Protejează-ți culturile din câmp cu ajutorul unor plase de umbrire

33

În ultimii ani, țara noastră s-a confruntat cu schimbări de vreme care sunt vizibile cu ochiul liber, iar cele mai afectate culturi agricole sunt cele care, în prezent, se află în câmp deschis, iar dacă nu dispun de sisteme de irigare și de protecție moderne, acestea sunt la mila vremii. Pentru că o investiție făcută într-o cultură agricolă este destul de semnificativă, cu siguranță antreprenorii și producătorii nu își permit să fie la mila și capriciile vremii.

Așadar, aceștia iau măsuri de protecție și fac tot ce este posibil, astfel încât recoltele să fie îngrijite corespunzător. Dacă și tu te afli pe o poziție de agricultor care își câstigă traiul din această meserie, atunci aceste sfaturi sunt utile și pentru tine, pentru că mereu vor fi de actualitate în domeniu.

Protejează-ți culturile din câmp cu ajutorul unor plase de umbrire profesionale, care să le ferească de ploile puternice și în special de grindină. Grindina este o problemă majoră în special pentru plantele tinere, dar și pentru perioada de înflorire și legare de rod. Iar acum a început să fie sesizată și în zone ale țării în care nu a mai avut loc un fenomen de grindină.

Așadar, trebuie să iei în calcul toți factorii de risc care există, nu doar cei cunoscuți în zona ta. Cea mai bună metodă de protejare este prevenția lucrurilor care pot merge rău pentru culturile din câmp, salvând astfel timp prețios, bani, energie sau investiții în plus făcute în cazul în care se întâmplă lucruri neprevăzute sau accidente naturale.

Chiar dacă ai în plan să construiești sere sau solarii pe viitor, este bine să iei în calcul faptul că plasa de umbrire poate reprezenta o soluție de moment mai accesibilă, până când vei avea finanțele necesare ca să construiești structuri mai ample.

Deci poți face o investiție pe care să o exploatezi la maxim, ca să ieși pe profit chiar și atunci când urmează să faci ceva și mai costisitor pentru recolte. Plasa de umbrire este bună și pentru soare, deoarece blochează arșița care poate păli plantele, lăsând în același timp curenții de aer să circule nestingherit, datorită porilor din împletitură. Este important ca orice plantă să dispună de suficientă lumină, aer și apă, în cantități moderate care să nu îi dăuneze (excesele, indiferent de natura lor, nu sunt bune).

Sunt și alte aspecte de care trebuie să ții cont atunci când ai culturi în câmp. Apa este un exemplu bun de luat în evidență. Nu poți sta la mila sau capriciile vremii când vine vorba de cel mai important și vital lichid, deci trebuie să consideri amenajarea unui sistem de irigații modern și calitativ, care să ude pământul fix cât au nevoie plantele. Este o investiție destul de semnificativă, dar dacă și calitatea sistemului de irigații este superior din punct de vedere calitativ, atunci acesta își va merita investiția pe care o poți scoate în câțiva ani. În fond, succesul ține de alegeri, iar dacă acestea sunt bune, fără rabat de la calitate, atunci nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece totul va decurge profesionist, de la irigare, până la umbrire.

Nu în ultimul rând, ține cont de bolile și dăunătorii care pot ataca recoltele, deoarece acestea trebuie protejate și de acești factori nocivi. În acest caz, este important să iei măsuri imediat ce ai sesizat o problemă. În caz contrar culturile pot fi compromise chiar și total. Dar despre toate aceste aspecte, legate de creșterile culturilor agricole în câmp și nu numai, găsești în cărți de specialitate care sunt accesibile acum și online și pe care este bine să le ai mereu la îndemână, deoarece în agricultură ai mereu de învățat și practica este mama învățăturii, căci mereu în practică poți învăța câte ceva nou.

Pentru plasa de umbrire, accesorii pentru sisteme de irigații sau alte accesorii de grădinărit, apelează la Columna shop online, ca să beneficiezi de toate produsele de care ai nevoie într-un singur loc, la prețuri accesibile de producător, pe care sigur o să le îndrăgești. Este magazinul online complet, de care orice producător are nevoie, pentru a beneficia de recolte bogate pe tot parcursul anului. Cu siguranță vei găsi acolo tot ce îți trebuie pentru a începe să construiești un sistem de irigații, un sistem de umbrire și așa mai departe. Și este un început bun, pentru că magazinul online întotdeauna îți va economisi timp și energie, pe care le poți folosi în alte activități practice.

În orice caz, merită să faci din Columna shop un partener de drum lung, pentru că activitatea de agricultură nu este una ușoară și clar nu o poți face pe cont propriu. Trebuie să recunoști faptul că succesul tău depinde de alegerile pe care le faci în materie de parteneri, căci dacă aceștia sunt aleși bine, pe sprânceană, atunci și afacerea ta va merge strună. Columna shop reprezintă calitate direct de la producător, așadar merită să arunci o privire pe site și chiar să plasezi o primă comandă, ca să te convingi personal de acest lucru. De la cele mai mici, până la cele mai mari accesorii, toate vor avea prețuri accesibile, astfel încât să îți fie mai ușor să pornești o astfel de afacere, într-un domeniu greu în care nu toți se încumetă să se arunce. Dar nici o afacere nu este ușoară, totul depinzând de efortul pe care îl depui pentru a face ca visul tău să prindă contur și să funcționeze conform planurilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata