PTI-ul fostului premier Imran Khan a fost lovit de mai multe demisii în Pakistan

De Jurnalul Național Externe Politică 167 citiri
5 min citire
Chaudhry, vicepreședinte senior al PTI, demisionează din partid, secretarul general Umar demisionează din funcție.

În Islamabad din Pakistan, un vicepreședinte senior al Pakistanului Tehreek-e-Insaf (Mișcarea Pakistană pentru Justiție, PTI) a demisionat din partid, în timp ce secretarul general al acestuia și-a renunțat, marcând o nouă lovitură pentru fostul prim-ministru Imran. Han.

Fawad Chaudhry, vicepreședintele senior și fost ministru federal, a scris pe Twitter că se „desparte” de Khan și de partid.

„Am decis să iau o pauză de la politică, prin urmare, am demisionat din funcția de partid și m-am despărțit de Imran Khan”, a scris Chaudhry.

Câteva ore mai târziu, în timpul unei conferințe de presă în capitala Islamabad, Asad Umar a anunțat că își va retrage, de asemenea, funcția de conducere, dar a adăugat că va rămâne membru PTI.

„Având în vedere evenimentele din 9 mai, este insuportabil pentru mine să continui în funcția de conducere a partidului, așa că îmi dau demisia din funcția de secretar general și din calitatea mea de membru al comitetului de bază”, a spus Umar, care fusese eliberat dintr-o perioadă de doi ani. o săptămână în închisoare mai devreme seara.

Ref. Declarația mea anterioară, în care am condamnat fără echivoc incidentele din 9 mai, am decis să iau o pauză de la politică, prin urmare, am demisionat din funcția de partid și m-am despărțit de Imran Khan.

 

Cu demisiile lor, Chaudhry și Umar se alătură altor peste două duzini de lideri din PTI al fostului premier Khan, care fie și-au părăsit funcțiile, fie au părăsit partidul de la arestarea sa la începutul acestei luni.

Marți, fostul ministru al Drepturilor Omului, Shireen Mazari, a renunțat la PTI după ce a fost reținută de mai multe ori din 12 mai, când a fost arestată pentru prima dată din cauza protestelor mortale care au urmat arestării lui Khan.

Chaudhry și Umar au fost, de asemenea, arestați la Islamabad pe 10 mai, sub acuzații legate de ordinea publică. Chaudhry a declarat reporterilor, după ce a fost eliberat o săptămână mai târziu, că a condamnat violența declanșată de arestarea lui Khan.

„Pakistanul există pentru că există armata pakistaneză și trebuie să ne elaborăm politicile păstrând acest punct de vedere pe front”, a spus Chaudhry reporterilor după eliberarea sa.

Ministrul de Finanțe al Pakistanului, Asad Umar, face gesturi în timpul unei conferințe de presă la Islamabad, Pakistan, 30 noiembrie 2018 (Fișier: Faisal Mahmood/Reuters)

În timpul conferinței de presă de miercuri, Umar a condamnat și violența.

„Aproape toată lumea a condamnat ceea ce s-a întâmplat pe 9 mai, dar vreau să vorbesc despre de ce acele incidente au fost periculoase pentru țară. Au fost pierdute vieți, oameni au fost răniți și proprietăți de stat și private au fost avariate”, a spus el.

„Dar cel mai periculos lucru a fost că au fost atacate instalațiile asociate cu armata.”

Pe măsură ce mai mulți politicieni s-au aruncat, șeful PTI, Khan, a scris pe Twitter: „Am auzit cu toții despre căsătoriile forțate în Pakistan, dar pentru PTI a apărut un nou fenomen, divorțurile forțate”.

Cu toții auzisem despre căsătoriile forțate în Pakistan, dar pentru PTI a apărut un nou fenomen, divorțurile forțate.

De asemenea, ne întrebăm unde au dispărut toate organizațiile pentru drepturile omului din țară.

 

Dezertările agravează problemele lui Khan, deoarece politicianul în vârstă de 70 de ani se luptă cu peste 100 de cazuri legale și încearcă să evite să fie arestat din nou.

Adresându-se marți reporterilor la o instanță din Islamabad, Khan a susținut că liderii partidului său au fost forțați să plece, fără să spună cine o face.

„Oamenii nu renunță, sunt forțați să părăsească partidul sub amenințarea armei”, a spus el. „Partidele politice nu pot fi demontate prin astfel de tactici”.

Sursa – www.aljazeera.com