Rămăşiţele a 60 de mamuţi, descoperite pe un şantier de construcţii

54

Pe şantierul de construcţie al viitorului aeroport care va deservi capitala mexicană, arheologii au descoperit rămăşiţele a peste 60 de mamuţi în apropiere de Ciudad de Mexico, a relatat, joi presa locală, potrivit DPA.

Pedro Francisco Sanchez Nava, din cadrul Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie, a precizat, cea mai mare parte a osemintelor aparţin unei specii cunoscute sub denumirea de Mamutul columbian, pentru cotidianul Excelsior. Vechimea fosilelor este estimată la peste 35.000 de ani.

Iar o echipă formată din circa 30 de experţi caută fosile pe acest şantier de construcţie, situat la circa 50 de kilometri nord-est de Ciudad de Mexico, unde o bază aeriană este transformată într-o facilitate pentru uz civil.

Dar in timpul săpăturilor pentru construirea viitorului aeroport civil, au fost descoperite şi alte rămăşiţe, aparţinând unor bizoni, cămile, cai, precum şi morminte cu rămăşiţe umane.

Osemintele de mamut au fost descoperite în zona unde urmează să fie construite turnul de control şi pistele de aterizare.

Nu se preconizează ca aceste descoperiri să afecteze ritmul construcţiei aeroportului.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata