Rapanele marinate: un deliciu oferit de Marea Neagra

19

De fiecare data cand mergi la mare si vrei sa culegi scoici, te intalnesti cu cochiliile lor pe care le pui la ureche ca sa asculti marea. Ei bine, daca nu stiai inca, trebuie sa afli ca este vorba despre rapane si ele reprezinta un deliciu in cultura gastronomica din sudul tarii. Iti vei incanta papilele gustative gustand aceste preparate marinate in usturoi, dupa retete stravechi transmise din generatie in generatie.

Vestea buna este ca le gasesti oriunde in comert, gata pregatite pentru a fi servite la orice masa. Sunt 100% bio!

Cum arata melcul marin care apare la loc de cinste in meniul restaurantelor de pe litoral

Clasica scoica pe care o gasesti pe tarmul Marii Negre ascunde un melc marin ce se poate observa in anumite cazuri. A fost descoperit in anul 1840, fiind originar din Marea Chinei, Marea Galbena si Marea Japoniei. Traditia spune ca, prima data, a fost adus in mod accidental in Romania, prin carena navelor, unde s-a inmultit. Cochilia este un simbol al litoralului romanesc si ocupa un loc de cinste in domeniul accesoriilor si decoratiunilor cu tema marina. Melcul marin este, insa, o delicatesa. Rapana se inmulteste repede, prin oua, si are o durata de viata mai mare de 10 ani. Aceasta specie de molsca ajuta in filtrarea apei marii si se exporta in cantitati masive in Extremul Orient. In zona Dobrogei, e o delicatesa locala.

Rapanele capturate din Marea Neagra se marineaza si au un gust extraordinar

Daca esti un fan al fructelor de mare, este imposibil sa nu „te indragostesti” de acest melc marin preparat – conform retetei stravechi – prin marinare. Reteta autentica are la baza cateva ingrediente simple, cum ar fi: ulei vegetal de floarea soarelui, zeama de lamaie, otet din vin, zahar, sare, foi de dafin, piper negru boabe, coriandru boabe si ienibahar boabe. Reteta traditionala deltaica nu spune, insa, si de dragostea oamenilor pentru natura a celor care se ocupa de acest preparat. Nu trebuie obligatoriu sa mergi la restaurant pentru a consuma aceasta delicatesa: gasesti produsul in magazine, marinat si refrigerat, gata de a fi consumat la orice masa. El urmeaza traditia locala, fiind preparat de catre un brand din zona.

Aceste fructe de mare romanesti sunt si foarte sanatoase

Dincolo de gustul irezistibil, rapanele au si multiple beneficii pentru organism. Au foarte putine calorii, dar si un continut crescut de minerale, proteine si vitamine. Consumul regulat al acestui preparat are implicatii pozitive asupra imunitatii, imbunateste functiile cognitive, mentine sanatatea inimii si ajuta sistemul nervos. Proprietatile medicamentoase ale produsului reprezinta un motiv in plus pentru care ar trebui sa il introduci in regimul tau alimentar. Nutritionistii il recomanda in ultimul timp, atat pentru compozitia nutritiva si numarul redus de calorii, cat si pentru implicatiile pozitive pentru organism. Merita pe deplin sa te rasfeti cu savoarea gustului, in timp ce consumi un produs care aduce mult bine organismului tau.

 

Deltaica.ro, brandul care comercializeaza preparate din peste bio, inclusiv macrou afumat

Daca ti-e dor de produsele gastronomice pescaresti pregatite cu dragoste pe tarmul Marii Negre si in Delta Dunarii, trebuie sa le stii ca sunt mai aproape de tine decat ai putea crede. Cauta in magazine brandul Deltaica.ro si te vei bucura din plin de savoarea preparatelor din peste, precum macrou afumat, icre etc.

 

Date de contact:

Tel: 0729.995.529

E-mail: vanzari@deltaica.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata