Reguli de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți dresezi câinele

0 31

Trebuie să acorzi în fiecare zi între 10 și 30 de minute pentru antrenamentul cu câinele tău. În cele din urmă, te vei bucura de rezultate și vei vedea nu doar un cățel dresat, dar și un prieten adevărat!

De ce este recomandat să îți dresezi câinele:

 • Te va ajuta să realizezi o legătură mai profundă cu animalul tău de companie
 • Stimulează mental cățelul
 • Îi dă un sentiment plăcut de apartenență
 • Ajută la îmbunătățirea comportamentului lui

Sfaturi pentru a-ți dresa cățelul:

 1. Dacă comportamentul lui nu este pe placul tău și vrei să-l faci să se oprească, spunei să stea sau spune-i „Stop”. Sub nici o formă nu lovi cățelul.
 2. Nu toți membrii familiei trebuie să se ocupe de dresajul câinelui, cu toate că folosesc aceleași comenzi verbale, deoarece tonul dar și ritmul lor diferit poate să inducă câinele în eroare.
 3. Utilizează stimulente pozitive. Adică, de fiecare dată când a făcut ceva bine, laudă-l și recompensează-l cu ceva bun. Nu îl pedepsi dacă greșește sau nu își dă seama ce vrei tu de la el.
 4. Câte o comandă pe rând. Nu trebuie să îl înveți mai multe lucruri deodată. Așteaptă până ce se prinde de prima comandă, după care poți să îi mai arăți una.
 5. Nu ridica tonul la el. Încearcă să îți păstrezi tonul vocii calm.
 6. Dresează-l în spații diferite. Dacă vrei să îl înveți diverse comenzi în casă, în grădină, în parc, câinele se va obișnui să te asculte indiferent de mediul în care se află.
 7. Îl poți dresa în timp ce vă jucați. De exemplu, dacă îi arunci o minge, spune-i „Stai!” înainte să se ducă după ea. Apoi spune-i să vină atunci când se întoarce spre tine.
 8. Să nu te aștepți să reacționeze la fiecare comandă, de fiecare dată. Câinii sunt și ei ființe vii, nu roboți. Au și ei zile proaste, zile în care nu prea au chef și nu se pot concentra, la fel ca și noi, oamenii.
 9. Nu lua câinele cu tine în mașină, înainte de a-l învăța foarte bine comenzile „Șezi” sau „Stai”. Atât pe siguranța ta, a celorlalți oameni din trafic dar și a lui, trebuie să fii sigur/ă că animalul va sta cumințel pe drum.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata