Revolut intră pe piaţa de telefonie mobilă în Marea Britanie

De Jurnalul Național Actuale Companii 191 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Revolut, firma unicorn specializată în servicii de banking și plăți digitale a anunțat că va demara furnizarea eSIM-urilor – carduri SIM ce pot fi stocate virtual, în loc de forma tradițională fizică în dispozitive – începând din această săptămână.

Planurile de implementare vor fi lansate pentru utilizatori în cursul zilelor viitoare.

Clienții care utilizează versiunea de bază a aplicației Revolut, fără a avea un abonament, vor putea obține un abonament standard pentru eSIM. Acesta le va permite să acceseze aplicația lor Revolut și să-și încarce telefonul atunci când este necesar.

De exemplu, dacă un utilizator Revolut se află într-un aeroport și rămâne fără date de la furnizorul său actual de SIM, acesta va putea continua să acceseze funcțiile din aplicația Revolut gratuit și să-și reîncarce datele ca de obicei.

În plus, clienții Revolut care optează pentru pachetul premium Ultra, la prețul de 55 de lire sterline (69,47 dolari) pe lună, vor beneficia de 3 Gb de date pentru utilizare globală, cu o reîmprospătare lunară. Astfel, nu va fi necesar să se facă griji cu privire la tarifele neașteptate de roaming atunci când călătoresc în alte țări.

Costul utilizării datelor mobile în străinătate a crescut pentru britanici în ultimii ani.

Mai mulți operatori de telefonie mobilă au reintrodus tarifele de roaming după Brexit

Mai mulți operatori de telefonie mobilă, printre care BT, Vodafone și Three, au reintrodus tarifele de roaming de la momentul părăsirii Marii Britanii a Uniunii Europene.

Anterior, britanicii puteau călători în UE fără a plăti taxe de roaming. Între timp, majoritatea operatorilor de telefonie mobilă nu includ date gratuite în țările din afara UE în cadrul planurilor lor standard.

Utilizatorii Revolut fără abonament Ultra pot primi o ofertă inițială de 100 MB de date gratuite dacă aplică înainte de 1 mai. Această ofertă este valabilă timp de șapte zile.

Concret, pentru a lansa eSIM-urile sale, Revolut a încheiat un parteneriat cu operatorul de rețea mobilă din Regatul Unit 1Global. Anterior, acesta era cunoscut sub numele de Truphone. Tara Massoudi, director general al produselor premium la Revolut, a declarat că decizia de a lansa eSIM-uri a fost parte din strategia Revolut de a deveni o „super aplicație” cuprinzătoare, oferind servicii care acoperă conturi bancare, schimb valutar, asigurări, rezervări de călătorii și servicii aeroportuare, inclusiv accesul la săli de lounge.

În opinia sa, ”Ambiţia noastră este să fim super-aplicaţia financiară. Acesta este într-adevăr în această direcţie”, a declarat ea pentru CNBC.

Scopul este atragerea unei baze de clienți mai stabilă pe termen lung

Astfel, lansarea serviciilor telefonice reprezintă un pas neobișnuit pentru o firmă de servicii financiare. Multe bănci challenger au încorporat noi servicii în aplicațiile lor. Scopul a fost să le ofere consumatorilor mai multe motive să le utilizeze în comparație cu alternativele existente.

Iar, principalul obiectiv acestei mișcări este de a atrage o bază de clienți mai stabilă pe termen lung. Acesta reprezintă un aspect deosebit de important pentru Revolut. Compania a fost evaluată la 33 de miliarde de dolari în 2022. Aceasta a căutat să construiască o bază de utilizatori loiali. Totodată, a dorit să își diversifice veniturile prin dezvoltarea unei linii de abonamente plătite.

Însă, pentru a reuși în acest demers, Revolut are nevoie de clienți care să folosească platforma în mod regulat ca principal furnizor de servicii bancare pentru toate nevoile lor financiare, nu doar ca un cont opțional pentru călătorii cu tarife reduse atunci când se află în străinătate.

Aşadar, Hermann Frank, CEO al startup-ului tehnologic Gigs, este specializat în asistarea companiilor în crearea și comercializarea propriilor planuri de telefonie și date eSIM personalizate. El a remarcat că această inițiativă a Revolut ar putea să se dovedească profitabilă pe termen lung pentru firmă.

”Această mişcare prezintă o cale uşoară pentru Revolut de a debloca un nou flux de venituri profitabil şi ar putea juca un rol vital în profitabilitatea pe termen lung a companiei”, a spus Frank pentru CNBC, prin e-mail.

Sursa – www.capital.ro

TAGGED: ,