România a fost atacată cibernetic din Rusia

Foto: libertatea.ro
0 94

Organizații și instituții din Europa au fost vizate de atacuri cibernetice ruse, în perspectiva scrutinului europarlamentar, anunță compania americană Microsoft care spune: ”Atacurile vor continua și în 2019, în Europa”.
În urma apariției informației, Moscova a negat orice implicare în aceste acțiuni informatice.

„În curând, milioane de europeni vor merge la vot pentru scrutinul Parlamentului European şi pentru alte alegeri naţionale. Credem că este esenţial ca organizaţii care susţin procesul democratic să aibă acces la sisteme de ultimă generaţie în materie de securitate cibernetică, dat fiind că am observat şi continuăm să observăm eforturi ale naţiunilor şi ale altora de influenţare a alegerilor în democraţii din întreaga lume, inclusiv din Europa”, anunţă Microsoft, într-un comunicat postat pe un blog al companiei, precizând că va implementa sistemul Microsoft AccountGuard în noi pieţe din Europa.
Atacurile nu se limitează doar la campaniile electorale,ci vizează frecvent organizării non-profit și institute de analiza active în domenii asociate democrației, politicilor publice și integrității electorale, entități care sunt adesea în contact cu oficiali guvernamentali.

De exemplu, recent, Microsoft a depistat atacuri care au vizat angajaţi ai Consiliului german pentru Relaţii Externe (German Council on Foreign Relations), ai filialelor din Europa ale Institutului Aspen şi ai Fondului german Marshall”. „Atacurile împotriva acestor organizaţii, pe care le dezvăluim cu permisiunea lor, au vizat 104 conturi online ale unor angajaţi din Belgia, Franţa, Germania, Polonia, România şi Serbia”.

În acest context, Centrul Microsoft pentru contracararea riscurilor cibernetice (MSTIC) continuă să investigheze sursele acestor atacuri, care au avut loc în perioada septembrie – decembrie 2018. Reprezentanții companiei americane precizează că multe dintre acestea au provenit de la un grup numit Strontium, fără a oferi mai multe detalii despre acesta.
Recent, a avut loc un atac cibernetic asupra unui furnizor de servicii de e-mail. Datele din ultimii 18 ani au fost pierdute!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x