Salată bio marinată după rețeta moldovenească. Este ideea unui tânăr care a venit din Republica Moldova pentru a-și deschide propria afacere bio

114

Un tânăr din Republica Moldova și-a investit banii de nuntă într-o afacere bio în România. Acesta se ocupă cu comercializarea unor salate marinate, după rețeta bunicii lui. Preparatele acestuia i-a lăsat cu gura căscată chiar și pe jurații „Chefi la Cuțite”. Acesta a renunțat la cariera din Ministerul de Interne, strict pentru a-și urma visul bio.

Îl cheamă Gicu Roșca și intră în bucătărie dimineața devreme pentru a pregăti șase feluri de salată, doar cu ingrediente 100% naturale și bio.

Acesta a învățat cum trebuie să potrivească gusturile chiar de la bunica lui din Republica Moldova. După ce și-a învățat lecția, a lăsat baltă postul din Ministerul de Interne de la Chișinău și a dat fuga la Iași. Acolo și-a investit toți banii pe care i-a primit de la nuntă, adică 15 mii de euro.

„Sunt reţete foarte vechi, mai ales în Fosta Uniune Sovietică se practică a fi mâncată foarte des şi mult”, a explicat Gicu Roșca.

Gicu trimite în fiecare săptămână câte 1,500 de porții în magazinele din Iași. Se pare că în ultima vreme a început să livreze și pentru magazinele românești din centrul Londrei.

Cea mai solicitată și consumată este salata de morcovi.

„Avem 5 catei de usturoi pisati cam la 300 de grame de morcov dat pe razatoare pun 1 catel de usturoi, cam asa aproximativ”, a mai adăugat tânărul antreprenor.

Apoi adaugă coriandru și chili, dar și multe alte ingrediente.

„La 1 kilogram și jumătate de morcov, 30 de grame de zahar şi 15 grame de sare”, a mai spus bărbatul.

Ca să capete un gust foarte bun, salata trebuie să stea la frigider toată noaptea. O caserolă cu salată costă 7 lei.

De asmenea, salata bărbatului abia venit în România a fost jurizată și apreciată și în cadrul concursului Chefi la Cuțite, într-o ediție de anul trecut.

Se pare că afacerea pe care și-a deschis-o cu banii de la nuntă îi oferă tânărului un trai acceptabil. Acesta ne-a mărturisit că cifra de afaceri este de 9.000 de euro, lunar.

Sursa: observator.tv

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata