Şase dintre cele mai bune baruri de pe acoperiș din Hong Kong

De Jurnalul Național Călătorii Turism 203 citiri
13 min citire

Inrolare trafic.ro




 

O capcană a culturii globale a băuturii este că, după câteva înghițituri de Peroni, Bordeaux sau Drambuie, este ușor să te păcăliști că ai putea fi în orice oraș, oriunde. Dar așează-te pe un acoperiș din Hong Kong și vei ști exact unde te afli. O băutură pe acoperiș, chiar dacă este încărcată la capătul superior al spectrului în ceea ce este deja un oraș foarte scump, poate transforma o noapte obișnuită într-o ocazie. Ceea ce ziua poate părea mofturos, îmbufnat și comercial, noaptea se transformă într-o mare de lumini ascuțite.

S-ar putea să se deschidă noi baruri și toată lumea are preferatele lor de încredere, dar în câteva luni de când am fost în Hong Kong, următoarele s-au evidențiat. În unele te simți mai aproape de cer decât de pământul de dedesubt. La alții, bucuria este pur și simplu sentimentul că pe un acoperiș, ești chiar în inima orașului. Două lucruri de avut în vedere: riscul de vreme rea și merită întotdeauna să verificați dacă locul a fost rezervat pentru un eveniment privat.

Teribil Babyfourth etaj, Eaton HK, 380 Nathan Road, Iordania, Hong Kong

Bun pentru: hipsteri și pasionații de muzică dance (cu DJ și muzică live). Petrecand o sambata seara cu prietenii.

Nu atât de bun pentru: dulapuri murdare

FYI: Nathan Road, unul dintre drumurile principale prin Kowloon, era cunoscut ca Mila de Aur

 

Cocktailul Boo Hoo la Terrible Baby

Terrible Baby (de la „enfant terrible”) în acest caz se referă „la un grup de creatori tineri, pasionați și neînfricat, care se inspiră din mișcarea de artă dadaistă. Sunt talentați, dar nonconformiști; inovatoare și neortodocși cărora le place să-și asume riscuri și să fie îndrăzneți”, potrivit site-ului barului. Îmi fac griji că s-ar putea lua un pic prea în serios. Dar, la sosire, verific meniul de cocktailuri (de la 85 USD; aproximativ 11 USD/9 GBP) și îmi dau seama că oricine vinde o băutură numită Freak Show, un amestec de tequila sau bourbon, fructul pasiunii, sirop thailandez cu ardei iute și lager. Sincer, sună ca ceva ce s-ar putea amesteca copilul meu de șapte ani în baie, știe să se distreze.

Terasa de pe acoperiș de la Terrible Baby bar, cu plante și o sculptură a unui vultur în centru, cu vedere la grădini și zgârie-nori din Hong KongTerasa bebelușului teribil

Barul de pe acoperiș de la etajul al patrulea este trecut cu vederea de un hotel ale cărui ascensoare cu neon se aprind prin cer ca ceara topită într-o lampă cu lavă. Nu discutăm despre suprarealism și nu ne asumăm multe riscuri, dar dăm înapoi Freak Shows – precum și alte cocktail-uri inventive, cum ar fi gustoasele Rusty Plum, Crybaby și Rock Chick – și coborâm pe scările rulante iluminate cu neon fără să ne rănim. .

Sugar32nd etaj, hotel de est, Taikoo Shing road, taikoo, Hong Kong

Bun pentru: O vedere alternativă a portului

Nu atât de bun pentru: Nopți cu burniță. Nu au destule umbrele pentru a merge

FYI: Luați traseul lent până acolo cu un tramvai – unul dintre ultimele tramvaie cu etaj din lume

 

Numele zahărului aduce un omagiu mărfii pentru care zona locală a fost cândva faimoasă © Lit Ma

Stați pe terasa Sugar și gândiți-vă la istorie, geografie și cum Hong Kong a devenit capitala financiară a Asiei. Barul, numit în omagiu adus mărfurilor pentru care districtul Taikoo a fost cândva faimos, are o priveliște a portului cel mai bine savurata la începutul serii – nu doar pentru apus, ci și pentru oferta specială a unui cocktail Sundowner la 108 USD (aproximativ 108 USD). 14 USD/11 GBP) și două halbe de bere la halbă la 158 USD (aproximativ 20 USD/16 GBP), de luni până sâmbătă, între orele 17:30 și 19:30. Băuturile includ Cheeky Collins, un amestec de gin Hendrick, lichior de lychee, trandafiri și ceai verde și whisky-ul Where’s the Monkey, un amestec cu suc de mere, rozmarin și bere cu ghimbir. Pentru cei cărora le consideră cocktail-urile prea zaharine, alegeți un whisky din lista extinsă și bucurați-vă de o parte a orașului cândva plină cu depozite, care acum este plină de grădini. Ca un bonus suplimentar, chiuveta din baia femeilor are o vedere la fel de uluitoare asupra unui orizont strălucitor, înaltă.

Feather and Bone22 Moschee Street, Mid-Levels, Hong Kong

Bun pentru: Băuturi ieftine după muncă

Nu atât de bun pentru: reținere. Prețurile relativ mici vă pot încuraja să exagerați

FYI: Odată ce ți-ai cumpărat vinul, trebuie să părăsești clădirea și să te plimbi prin spate pentru a accesa terasa de pe acoperiș.

Trecând prin cartierul deluros central Mid-Levels este cel mai mare sistem de scări rulante în aer liber din lume: un lanț de scări și alei mobile de 800 de metri lungime care poartă muncitorii la vale în fiecare dimineață, înainte de a schimba direcția și de a-și escorta oasele obosite acasă noaptea. Rămâi pe scara rulantă până la Mosque Street și vei ajunge în cele din urmă la Feather and Bone, un măcelar, delicatese și restaurant de lux cu o terasă pe acoperiș care la prima vedere pare a fi o grădină privată. Deși nu există serviciu de masă pe terasă, nu este nicio dificultate atunci când se pune în balanță liniștea și intimitatea, vederea la moscheea verde Jamia, cea mai veche din Hong Kong și a hoardelor scărilor rulante – și puteți cumpăra o sticlă de vin de la prețurile de vânzare cu amănuntul în magazin, cum ar fi un portughez Azevedo vinho verde (168 USD; aproximativ 21,50 USD/17 GBP) și aduceți-l afară pentru a vă bucura în aer liber. Feather and Bone vor deschide sticla, vor oferi pahare de plastic și vor permite oaspeților să comande mâncare de la restaurant, atâta timp cât este adusă la etaj. Este un loc ideal pentru băuturi devreme de seară.

Sevva Etajul 25, clădirea Prince, 10 Chater Road, Central, Hong Kong

Bun pentru: Glamour în inima orașului

Nu atât de bun pentru: oameni cu un simț slab al direcției. M-am pierdut în rețeaua de tuneluri cu aer condiționat de sub clădirea Prințului

FYI: Priviți expoziția de tacâmuri cu tema Ludovic al XV-lea de la intrare

 

Sevva este „pe partea dreaptă a brânzului”

Clădirea Băncii Chinei, toate triunghiuri intermitente și margini ascuțite, este una dintre cele mai distinctive din Hong Kong. Oficialii care se pregăteau pentru predarea către China în 1997 s-au temut că designul anunta un feng shui prost. Dar feng shui-ul pentru vizitatorii din Sevva este cu siguranță bun. Pășește pe terasa panoramică, spre un peisaj asemănător Blade Runner, care cuprinde nu doar Banca Chinei și Piața Statuei, ci și Roata de observare din Hong Kong, de 60 de metri înălțime, și portul însuși. Șampania de aici este incredibil de rece, muzica este puternică, zgomotoasă și tare – creând starea de spirit pentru o petrecere doar pe partea dreaptă a brânzului. Prețurile sunt cu siguranță la nivelul superior: mojito-urile la comandă – litchee, guava, căpșuni și șampanie și mandarine carbonizate – toate vin la 185 USD (aproximativ 23,50 USD/19 GBP). Dar merită pentru locație și decorul stilat: mergi devreme pentru a da tonul pentru o noapte excelentă.

PopinjaysThe Murray, 22 Cotton Tree Drive, Central, Hong Kong

Bun pentru: evenimente corporative când doriți să impresionați un client. O întâlnire cu mize mari

Nu atât de bun pentru: impermeabilizare. Prima dată când am încercat Popinjays, barul a fost închis din cauza ploii – descurajant după o urcare pe Cotton Tree Drive.

FYI: Sunați în avans pentru că este rezervat pentru evenimente private. Portarul de la hotelul The Murray poate aranja un taxi până acasă

 

Cocktailul Popinjays’ Cotton Tree – o băutură roz închis într-un pahar triunghiular mic, ținut într-un recipient din lemn tăiat grosier

Cocktailul Cotton Tree al lui Popinjays

Terasa lui Popinjays, cu canapele și scaune din catifea turcoaz, cu vedere spre clădirea HSBC

Vederea de pe terasa lui Popinjays © Michael Weber

Popinjays, numit după papagal și o referire la sociabilitatea acestuia, se ocupă de genul de lux care poate simți un pic de twee – și anume scaunul de piele căptușit din liftul privat de la hotelul The Murray, care te duce până la bar. Dar serviciul, combinația potrivită de formal și prietenos, îi liniștește pe vizitatori. Lista de vinuri este decentă, există o mulțime de șampanie din care să alegeți și alegerea whisky-urilor pare să acopere fiecare distilerie din Scoția și apoi câteva. Gustările delicioase de la bar includ mini pizza cu trufe și rulouri de homar, iar cu o ofertă de ceai de după-amiază (398 USD HK; aproximativ 50 USD/40 GBP) care include stridii, caviar, homar și rață Peking, acesta este un teritoriu pentru ocazii foarte speciale. În nopțile în care am fost acolo, părea o destinație pentru petreceri de logodnă și distracție liniștită. Oricare ar fi evenimentul, există suficient spațiu pe terasa impresionant de mare de 420 mp pentru a vă relaxa și a vă bucura de seară.

Ohana 29th Floor, QRE Plaza, 202 Queen’s Road East, Wan Chai, Hong Kong

Bun pentru: distracție fără pretenții și reamintire a tinereții greșite

Nu atât de bun pentru: impresionarea oamenilor

FYI: Este lângă un restaurant grozav din Sichuan numit Deng G. Du-te la Ohana după cină

 

Punctul de vânzare al lui Ohana este tema sa hawaiană și există un miros de fructe exotice – sau, eventual, de odorizant – pe măsură ce ajungem. Locația Wan Chai de la etajul 29 oferă barului o senzație urbană, studentească, cu scaunele sale de răchită și țevile de narghilea subliniind atmosfera distractivă și indie. Mulțimea este tânără, cocktail-urile sale distinctive vin la aproximativ 128 USD (aproximativ 16 USD/13 GBP) și, dacă sunteți suficient de curajos, servește și shooter-uri de absint „Nebăutabil” (118 USD HK; aproximativ 15 USD/12 GBP).

Cocktailul Ohana's Quick Fix – o băutură de portocale și cremă cu o umbrelă de hârtie așezată deasupra gheții pisate

The Quick Fix la Ohana, ale cărui cocktail-uri sunt create cu o abordare durabilă „de la tulpina la semințe”.

Interiorul Ohana inspirat de Tiki, cu oaspeți așezați la mese, plante tropicale și iluminat violet și albastru

Ohana inspirată de Tiki este populară în rândul unei mulțimi mai tinere

Deși cocktailurile sunt locul unde Ohana strălucește. Lit’Chi, un cocktail de vodcă cu un amestec de fructe, inclusiv litchi, zmeură, ananas și portocală, este periculos de consumat, în timp ce Ohana Colada, un amestec răcoritor de rom, ananas, banană, nucă de cocos și lime, este pe placul mulțimii. . Câștigarea punctelor bonus Ohana este modul în care ingredientele de cocktail sunt folosite de la „tulpină la sămânță”, o abordare asemănătoare cu nasul până la coadă în mixologie care are ca scop reducerea risipei. Dar acest bar nu se ia prea în serios. În noaptea în care sunt acolo, personalul poartă tricouri care îmi spun să mă relaxez, sunt covorașe de bere care sfătuiesc la fel și, cu excepția semnelor fără prostii din toalete, care îmi spun să-mi curăț singur vărsăturile sau să plătesc. privilegiul de a avea pe altcineva să o facă, acesta este într-adevăr un club chill. Mergeți aici pentru câteva băuturi pentru a încheia o seară.

Sursa – www.ft.com