Se dă un nou card de la stat.

De Jurnalul Național Actuale Bani 233 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Va fi gratuit în România! Se dă un nou card de la stat. Totul se va întâmplă în primăvară anului viitor. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a făcut marele anunț. Iată despre ce este vorba.

Cardul european pentru tineret va fi disponibil gratuit în România

Astfel că, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a transmis luni, 19 decembrie 2022, că, începând din primăvara lui 2023, cardul european pentru tineret va fi disponibil tinerilor din România, gratuit. Cu ajutorul acestui card, toți tinerii din România vor beneficia de reduceri la cumpărături, transport în comun sau când merg la cinema, teatru sau la muzeu.

„Cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvară! Pregătim documentele care vor ajunge pe masa Guvernului pentru parafarea parteneriatului cu Asociația Cardului European pentru Tineret, prezentă în 38 de țări europene și are 40 de organizații membre.

Orice tânăr din România va putea avea un astfel de card care să-i ofere beneficii și reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee, așa cum au peste 6 milioane de tineri europeni. Colaborăm cu Asociația Pentru Mobilitate Europeană, organizația națională membră a Asociației Cardului European pentru Tineret.

Foarte important, cardul va fi gratuit”, a precizat, luni, Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.

În bugetul pe anul 2023, există 100 milioane de lei pentru operaționalizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret

Gabriela Firea a anunțat, de asemenea, că în bugetul pentru noul an, există 100 milioane de lei pentru operaționalizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret.

„În paralel, suntem în linie dreaptă cu reorganizarea instituțiilor din țară, în urma separării activităților de sport și tineret. În bugetul pe anul 2023, avem 100 milioane de lei pentru operaționalizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret.

Fiecare dintre cele 42 de instituții are nevoie de minimum 16 angajați pentru a funcționa și nu poate un specialist în sport să preia atribuții pentru tineret, familie sau natalitate. Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de angajați pentru a completa acolo unde nu stăm acum foarte bine.

De exemplu, la direcțiile din Călărași și Ialomița am preluat doar 4 angajați, iar la Arad sau Sălaj câte 5 persoane. Insuficient și va fi nevoie să angajăm. Acum, din cele 923 de posturi din toate direcțiile județe avem ocupate doar o treime, 361 mai exact, de specialiștii preluați din fostele direcții județene de sport și tineret.

Pentru restul, pregătim angajări pentru că ne dorim să fim în contact direct cu tinerii și familiile din toată țara”, a mai adăugat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.