Secretul succesului în sportul columbofil

Unii aleg să crească porumbei din simplă plăcere și din această pasiune își dau seama de potențialul de a crește generații de campioni. În sportul columbofil există succes atins în funcție de dedicarea cu care un crescător este implicat și își antrenează păsările.

Pare ușor de spus, însă concret, rezultatele de succes sunt greu de atins. Totul pornește mai întâi de toate de la păsări, de la porumbeii care trebuie să fie de calitate. În plus, contează și munca zilnică, antrenamentul, forma lor fizică și performanța pe care reușesc să o atingă. Există păreri destul de împărțite despre cum ar trebui să fie îngrijiți porumbeii. Însă, cel puțin la ora actuală, există destul de multe magazine de profil din care pot fi găsite produse de calitate. Un magazin de produse columbofile vă poate oferi mai toate tipurile de medicamente, vaccinuri, precum și hrană și accesorii pentru porumbei.

Secrete din acest sport

Cei  mai experimentați din domeniu spun că în acest sport contează porumbeii și cum sunt aceștia îngrijiți și antrenați. Pentru fiecare categorie, matcă, pui, zburători trebuie să existe un grup acceptabil de porumbei. Spre exemplu un grup de 25 din care să fie reproduși până la 100 de pui, lot de păsări de zbor de 80 înseamnă un număr mare și nu pentru un începător.

Cât privește spre exemplu metoda de zbor, unii ar spune că metoda văduviei este una dintre cele mai bune. Masculii sunt lăsați pe pui mari vreme de câteva zile, timp în care femelele sunt mutate.

Înainte de orice sesiune de împerechere păsările trebuie să fie atent verificate pentru ca starea lor de sănătate să fie una bună. Vor fi urmate tratamentele specifice pentru perioada iernii, ceea ce este obligatoriu, bineînțeles. Cu zece zile înainte de împerechere un tratament de susținere a imunității ar fi ideal. Pot fi folosite suplimente achiziționate din magazinele de profil, probiotice, ceaiuri naturale, vitamine.

Să discutăm și despre năpârlire. Acest episod poate fi o  mare pacoste ce-i drept. Una dintre cele mai populare și simple metode se referă la a ține în semiîntuneric păsările, în timpul zilei.

Ce tratamente sunt obligatorii

Cele pentru tricomonoză, coccidioză și pentru căile respiratorii sunt obligatorii. Concret, un program bine stabilit al porumbeilor poate fi despre perioada de recuperare luni și marți, tratament de prevenție pentru tricomonoză, urmează două zile destinate suplimentelor, pentru ca imunitatea și rezistența păsărilor să fie una mai sporită, iar la final de săptămână antrenament pentru concurs.

Motivarea contează și ea. În metoda văduviei poate fi folosită metoda cu masculii în boxe și femelele care rămân în locul lor vreme de 10 până la 15 minute. Masculii sunt eliberați și vor zbura spre ele. Au parte de etape scurte.

Orice achiziție de produs ar fi bine să fie de la un brand cunoscut, cumpărat din magazin de încredere. Există formule concentrate, chiar și fie vorba numai de suplimente de tip vitamine spre exemplu. Acestea vin la pachet cu tot ce ține de instrucțiuni și dozaj.

Un magazin de acest gen, ca recomandare, este produsecolumbofile.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata