Severodoneţk, noua țintă a armatei lui Putin

Primarul din Severodoneţk susține că trupele lui Vladimir Putin distrug totul în calea lor, la fel cum s-a întâmplat și în cazul orașului-port Mariupol. Oleksandr Striuk a mai precizat că armata Moscovei controlează majoritatea zonelor rezidențiale ale orașului.

Rușii distrug totul în calea lor! Severodoneţk, noua țintă a armatei lui Putin

Rușii distrug totul în calea lor, afirmă primarul din Severodonețk, Oleksandr Striuk, subliniind că această politică a fost adoptată și în ceea ce privește orașul-port Mariupol.

Mai mult, într-un interviu oferit pentru Adnkronos, primarul și șeful administrației regionale din Severodoneţk a scos la iveală tactica armatei lui Vladimir Putin.

”Strategia adoptată de ruşi la Severodoneţk este identică cu cea implementată la Mariupol, nu s-a schimbat. Vizează distrugerea totală a oraşului, ei folosesc artileria menită să distrugă totul. Mai mult, au tactica de a distruge cartiere întregi. Nici măcar nu se opresc la casele de civili”, a afirmat Oleksandr Striuk.

Ucraina a pierdut controlul unui sat din apropierea Severodoneţkului

În plus, Ucraina a precizat luni că a pierdut controlul asupra unui sat adiacent orașului industrial Severodoneţk din estul țării, centrul unor săptămâni de lupte crâncene cu trupele rusești invadatoare.

„Din păcate, noi nu mai controlăm Metyolkine. Iar inamicul continuă să își acumuleze rezervele”, a precizat guvernatorul regiunii Lugansk, Sergiy Gaiday, într-o declarație pe rețelele de socializare.

Cucerirea de către Rusia a cătunului, cu o populație de circa 1.000 de persoane înainte de război, este cea mai recentă în jurul Severodoneţk , unde armata Moscovei a întâmpinat o rezistență dură din partea ucrainenilor.

Armata lui Putin a avansat lent în Donbas

De asemenea, trupele rusești au avansat lent în regiunea Donbas din estul țării, unde și-au concentrat eforturile militare după ce au fost împinse din zonele din jurul capitalei la începutul invaziei lor din februarie.

Gaiday a precizat că uzina chimică Azot din Severodoneţk, unde se spune că se adăpostesc sute de civili, a fost bombardată de forțele ruse „în mod constant”.

Pe de altă parte, șeful administrației orașului, Oleksandr Striuk, a spus  luni la televiziunea ucraineană că armata Moscovei controlează majoritatea zonelor rezidențiale ale orașului.

„Dacă vorbim despre întregul oraș, încă mai mult de o treime este controlat de forțele noastre armate. Restul este controlat de ruși”, a declarat el. ”Există lupte de stradă non-stop”, a mai precizat el, spunând că trupele ucrainene sunt bombardate în mod curent.

Totodată, evacuările din Severodoneţk nu au mai fost posibile de câteva zile, după ce un ultim pod peste râu care făcea legătura cu Lysychansk a fost aruncat în aer.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata