Sfaturi de top pentru economisirea banilor de la profesioniști: Ghidul 2024

De Continut Sponsorizat Bani Publicitate 160 citiri
8 min citire
Să fim cinstiți: rareori ne gândim la economisirea banilor ca la o prioritate de top imediat ce primim o chitanță de plată la sfârșitul lunii. Cu toate acestea, este important să includeți economiile în planul dvs. financiar. Cei care au cheltuieli regulate inevitabile, cum ar fi un credit ipotecar, un credit online sau o chirie, pot avea nevoie de acei bani de rezervă în multe situații. Fie că este vorba de o boală sau de o pierdere bruscă a locului de muncă – o rezervă financiară echivalentă cu 3-6 salarii lunare va fi utilă pentru a vă acoperi nevoile zilnice de bani în timp ce vă recuperați după o urgență.

Dar cum poți economisi suficienți bani pentru zile negre dacă venitul tău abia dacă este suficient pentru a-ți satisface nevoile financiare de la o lună la alta? Într-adevăr, să începi cu economiile este foarte greu pentru românii din clasa de mijloc cu venituri modeste. Cu toate acestea, greu nu înseamnă imposibil, iar acest articol împărtășește tehnici eficiente pentru a economisi bani în 2024. Aceste recomandări te vor ajuta să îți construiești pas cu pas un fond de urgență, salvându-te de eventualele probleme financiare.

Bugetare

Cel mai simplu și totuși cel mai frecvent ignorat sfat pentru persoanele care doresc să economisească bani și să cheltuiască mai puțin este să stabilească un buget bine planificat. Acest proces nu este o știință a rachetelor, ci necesită doar câteva calcule matematice simple pentru a vă ține veniturile și cheltuielile sub un control strict. În plus, întocmirea unui buget este foarte utilă atunci când doriți să economisiți bani pentru o achiziție de mare anvergură, cum ar fi o mașină sau o casă, sau doriți să constituiți un fond de rezervă. În toate aceste cazuri, ar trebui să împărțiți veniturile în categorii de cheltuieli și să rezervați o parte din venituri pentru economii.

Controlul cheltuielilor

Veți fi surprins să aflați cât de mulți oameni nu știu cât cheltuiesc pe săptămână și pe lună. În plus, mulți consumatori nu știu de câți bani au nevoie pentru mâncare, benzină și îmbrăcăminte. Necunoașterea acestor cifre determină cheltuieli excesive și adesea îi împinge pe oameni să se îndatoreze.

În timp ce plata chiriei și a facturilor la utilități este mai mult sau mai puțin previzibilă – sumele se schimbă rareori de la o lună la alta -, alte cheltuieli sunt la limita cerului. De aceea, a avea un plan este întotdeauna o idee bună pentru toate persoanele care se confruntă cu o situație financiară dificilă sau pur și simplu doresc să aibă mai mulți bani de rezervă la dispoziție.

Revizuirea cheltuielilor

Problema cu economiile nu constă în a câștiga puțin; în majoritatea cazurilor, este vorba de a cheltui prea mult. Trăim în epoca consumerismului, miliarde de oameni se angajează zilnic în achiziții spontane și nechibzuite. Nu crezi că doi euro vor face o diferență reală, dar sumele mici se adună și duc la cheltuieli mari și excesive la sfârșitul fiecărei luni.

De aceea, o privire cumpătată asupra cheltuielilor și o analiză critică a risipei de bani care poate fi evitată pot economisi mulți bani și vă pot crește economiile mult mai repede. Credeți că o ceașcă de cafea de la Starbucks este cu adevărat necesară în fiecare dimineață? Ce ziceți de folosirea în comun a mașinii pentru un drum lung până la serviciu? Toate aceste trucuri de viață vă pot reduce facturile și vă pot oferi câteva sute de euro gratis din când în când.

Cupoane și oferte speciale

Reducerile sunt un cuvânt magic pentru orice persoană atentă la cheltuieli. Adevărul este că puteți economisi tone de bani dacă abordați cheltuielile cu mai multă înțelepciune. Fiecare marcă și centru comercial are reduceri, cupoane și vânzări regulate de care puteți profita – trebuie doar să rămâneți la curent cu anunțurile magazinelor preferate și să prindeți aceste oferte la prețuri reduse.

O idee bună este să instalați aplicații pentru magazinele și centrele comerciale de unde cumpărați haine, obiecte de uz casnic și alimente. În acest fel, veți fi mereu informat cu privire la ofertele curente și viitoare și veți obține cel mai bun preț pentru articolele pe care le aveți în mod obișnuit pe lista de cumpărături.

Planificarea mesei

A merge la un magazin fără un plan clar a ceea ce aveți nevoie este întotdeauna un drum spre nicăieri. Mai exact, este o garanție de a cheltui prea mult pe articole de care nu aveți nevoie. Cea mai proastă idee este să veniți la un supermarket cu un plan pentru a decide ce să cumpărați și să gătiți în timp ce vă plimbați printre rafturi. După cum știți, comercianții pun la nivelul ochilor cele mai scumpe și cele mai puțin hrănitoare articole, astfel încât consumatorii să cumpere lucruri inutile și să plătească un preț dublu pentru proviziile alimentare.

Cum poți organiza lucrurile diferit? Răspunsul la cheltuielile excesive este să vii la supermarket cu o listă de cumpărături bazată pe planul tău de masă săptămânal. Ar trebui să o pregătiți acasă și să căutați pe Google toate ingredientele (și cantitatea lor) necesare pentru a obține toate acele mese gătite. Odată ce ai o listă, ai garanția unei aprovizionări neîntrerupte cu alimente timp de câteva zile și a absenței junk food-ului în frigider.

Gătit acasă

Mesele în oraș sunt o categorie de cheltuieli care consumă o mare parte din veniturile oricui, indiferent de cât de mult primești. Experții financiari avertizează împotriva cheltuielilor excesive la cafenele și restaurante, deoarece aceste cheltuieli pot fi prea mari și nerezonabile pentru gospodăriile cu probleme financiare.

Nu vă gândiți la acest pas ca la o scufundare în sărăcie. Există întotdeauna o parte pozitivă a situației, deoarece gătitul acasă poate deveni o ocazie în plus de a petrece timp cu familia și de a crea noi tradiții de familie. Mesele gătite acasă sunt considerate mai sănătoase decât mâncărurile de la restaurant, deoarece alegeți manual toate ingredientele și supravegheați singur procesul.

O nouă mentalitate vă poate îmbunătăți economiile în 2024

După cum puteți vedea, oricine poate obține mai mulți bani fără o creștere salarială. Cheia pentru economii eficiente este să vă schimbați atitudinea față de cheltuieli și să începeți să cheltuiți doar pentru lucrurile de care aveți cu adevărat nevoie. Încearcă aceste sfaturi și vei vedea că o mulțime de bani de rezervă vor rămâne în mâinile tale pentru economii.