Sibiul este singurul oraş din România cu stele Michelin

De Jurnalul Național Actuale Călătorii 259 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Este o fostă capitală culturală europeană continuă să-și confirme statutul remarcabil în lumea turismului, fiind singurul oraș din România recunoscut cu trei stele în Ghidul verde Michelin. Această distincție reconfirmă reputația orașului ca destinație turistică de excepție și atrage tot mai mulți turiști, atât din țară, cât și din străinătate.

Orașul care promovează numele țării noastre în toată lumea

În contextul turistic, Sibiul, fosta capitală culturală europeană, se distinge în mod remarcabil pe harta turistică, fiind singurul oraș din România care a fost onorat cu trei stele în prestigiosul Ghid verde Michelin.

Un aspect deosebit al Sibiului este posibilitatea de a explora întreaga parte istorică mergând pe jos, fără a fi nevoie să folosim mijloace de transport. Aerul medieval ce învăluie orașul oferă turiștilor o experiență unică și autentică încă de la primii pași pe străzile pline de istorie.

Aprecierea acordată de Michelin reprezintă aprecierea orașului, astfel că, Sibiul este considerat un loc esențial care trebuie experimentat, datorită bogăției sale culturale și istorice. Orașul este cunoscut pentru numeroasele sale obiective turistice, majoritatea concentrate în centrul istoric și în jurul său.

Cu trei stele Michelin, Sibiul se bucură de un statut deosebit în rândul destinațiilor turistice din România, invitând vizitatorii să descopere farmecul său inconfundabil și să se bucure de o călătorie culturală și istorică de neuitat.

 

Sibiu, un simbol pentru România

Din punct de vedere competitiv, orașul Sibiu a obținut un loc de prestigiu în Topul European Best Destinations pentru anul 2021, realizat de o organizație dedicată promovării destinațiilor turistice de excepție. Sibiul s-a clasat pe locul 18, depășind chiar și celebrul oraș austriac, Viena, și a reușit să se impună în fața unor orașe de renume precum Braga, Roma, Cavtat și Florența.

Fiind surprinzător pentru mulți, inclusiv pentru realizatorii sondajului, Sibiul a captat atenția prin farmecul său cultural, istoric și, mai ales, culinar. Organizația European Best Destinations a subliniat că Sibiul a devenit o destinație de primă alegere pentru bucătari, fiind singurul oraș din România care a fost onorat cu 3 stele Michelin.

Încă din anul 2007, ca o fostă capitală europeană a culturii, Sibiul a continuat să se dezvolte economic și turistic, devenind un simbol important pentru întreaga regiune. Orașul a primit acest titlu istoric împreună cu Luxemburg, într-o legătură care își are rădăcinile în relațiile istorice dintre sașii fondatori ai Sibiului și actualul Mare Ducat de Luxemburg.

Aşadar, „Sibiul este probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din România și una dintre cele mai bune destinații din Europa. Sibiul este situat în inima celebrei și frumoasei provincii istorice a Transilvaniei.

Este o combinație minunată între istorie și spiritul vibrant al unui oraș european modern. Orașul are rădăcini adânci în cei peste 800 de ani de istorie, dar este puternic legat de prezentul și valorile europene și toate acestea duc la un caracter unic pentru oraș.

Sibiul este o combinație de succes între valorosul său patrimoniu construit și cultural și o viață de oraș europeană, cosmopolită, tânără și dinamică”, au explicat cei de la European Best Destinations.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,