Step by Step- Cel mai căutat model educativ pentru elevi

Sistemul de învățământ din România este unul foarte dificil și complicat. Profesorii agresează copiii iar elevii mai mari protestează la examene, predând foaia albă. Pentru a nu apela mereu la soluții din afara sistemului acesta, părinții caută variante chiar în școlile de stat. Un astfel de exemplu este varianta Step by Step. Este o alternativă recunoscută de Ministerul Educației care nu se abate de la programa școlară și în plus, se află în trendul noilor generații.

În cadrul unei clase Step by Step dansatul, cântatul și jocurile sunt niște activități complet normale. Această metodă este recunoscută încă din anul 1995 de către minister ca o tehnică de educare, care în decursul anilor, a devenit foarte căutată.

„Dacă am început doar cu câte o singură clasă pe un nivel, iată că, după 15 ani, am ajuns la nouă clase”, a declarat Mihaela Bucinschi, formator naţional Step by Step

Acest sistem a fost optat de către părinții care s-au săturat de școala tradițională care nu se mai ridică la aceleași standarde, oferindu-le elevilor doar o mulțime de informații solicitante și manuale vechi de zeci de ani.

„Programul Step by Step presupune lucrul la centrele de activitate şi, după cum observăm, aici avem centrul de arte, continuăm cu centrul de matematică şi explorare a mediului, centrul de citire şi centrul de scriere”, a explicat Coziana Zaharia,  învăţătoare Step by Step

La Step by Step lucrurile stau complet diferit. Există doi profesori care se ocupă de educația celor mici, iar cataloagele sunt inexistente. În plus, părinții pot fi mereu prezenți la ore, iar elevilor nu le este solicitată mintea cu o mulțime de aspecte teoretice, ci cu activități pe echipe.

În acest moment, Step by Step este unica variantă educațională care se bazează pe programa națională, iar clasele sunt formate în școli obișnute de stat, la cererea părinților.

„Avem 10 unităţi de învăţământ unde funcţionează programul Step by Step, cu 45 de grupe anul acesta, dintre care patru clase pregătitoare. Pentru anul viitor, preconizăm un număr mai mare de clase pregătitoare şi anume şase”, a adăugat Marina Manea, purtătorul de cuvânt al ISMB:

De asemenea, mai există și alte programe educaționale precum Montessori. Aceste modele se regăsesc doar în sistemul privat la prețuri care depășesc salariul minim.

Sursa: observator.tv

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata