Termocentrala Mintia a lăsat mii de hunedoreni fără apă caldă și căldură

Deva a lăsat mii de oameni fără apă caldă și căldură în propriile apartamente. Acest lucru deoarece termocentrala a rămas pentru prima dată în istorie fără cărbune. Toate clădirile erau conectate la termocentrală.

Locuitorii din Deva din peste 4.000 de apartamente s-au trezit din senin că nu mai au nici apă caldă și nici căldură.

Apa caldă s-a oprit duminică dimineaţă pe la ora 11 sau 12„, au spus locatarii apartamentelor care s-au văzut nevoiți să iasă din duș plini de spumă.

Problema ar fi început de la termocentrala Mintia, deoarece de acolo este furnizat agentul termic. Cei din sindicat susțin faptul că acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată.

Asistăm practic la falimentul complexului energetic Hunedoara. Avem ambele termocentrale oprite din lipsă de cărbune, avem şi termoficarea oprită„, este informația transmisă de către muncitori.

Termocentrala care furniza sursa de căldură în apartamente are datorii

Falimentul se poate întâmplă având în vedere că o parte din muncitori nu și-au primit multe dintre salarii iar transportul către locul de muncă nu a fost decontat nici el.

„A fost o oprire de câteva ore pentru remedierea unor defecţiuni, care nu se puteau face decât cu blocul oprit. Magistrala de termoficare are două fisuri, care s-au accentuat în timp, şi n-a mai putut face faţă. Şi a fost nevoie de oprire şi remedierea lor„, a fost totuși răspunsul șefilor instituției.

De altfel, localnicii sunt foarte nemulțumiți și furioși pentru că irosesc foarte mulți bani pe care îi dau pe apa rece care ajunge pe țeava de apă caldă.

Sursa: observator.tv

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata