TikTok declară „război” aplicației Instagram

De Jurnalul Național Actuale Companii Externe 136 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Aproape interzis în State, TikTok declară „război” aplicației Instagram

TikTok intenționează să concureze direct cu rivalul său din mediul social, Instagram, prin lansarea unei aplicații de partajare a fotografiilor. Compania a anunțat că este în proces de dezvoltare a unui „spațiu dedicat” pentru imagini și text.

Din informațiile furnizate de BBC, unii utilizatori au primit notificări prin care au fost informați că fotografiile pe care le postează vor fi automat partajate într-o nouă aplicație numită „TikTok Notes”, dacă nu aleg altfel.

Aceasta este doar cea mai recentă manifestare a competiției acerbe dintre firmele de social media, care își imită reciproc produsele. Instagram, de exemplu, a lansat Reels, un instrument video similar cu TikTok, în 2020.

Astfel, „Fenomenul de copiere este galopant pe toate platformele de social media”, a declarat pentru BBC Mike Proulx, director de cercetare la firma de analiză Forrester.

Atunci când sunt implementate corect, strategiile de copiere pot aduce beneficii, a subliniat el, folosind ca exemplu momentul în care Instagram a imitat funcția „Stories” de la Snapchat și a avut succes.

Cu toate acestea, el a menționat că o mișcare similară făcută de Twitter a fost un eșec, evidențiind că nu există nicio garanție de reușită.

Această concentrare pe funcția „Reels” de către Instagram a stârnit frustrare printre unii utilizatori în trecut. Kim Kardashian și Kylie Jenner sunt printre cei care au exprimat nemulțumirea prin partajarea unei petiții care contesta modificările făcute pe platformă, care păreau să favorizeze promovarea Reels în detrimentul altor caracteristici ale aplicației în 2022.

Instagram a revenit asupra acestor modificări după reacția negativă a publicului.

Designul Notes nu a fost încă finalizat

TikTok afirmă că nu a finalizat încă designul aplicației Notes și nici nu a confirmat o dată exactă pentru lansare.

Cu toate acestea, notificările primite de unii utilizatori sugerează că aplicația le va permite utilizatorilor să încarce sau să partajeze postări de fotografii – o caracteristică prezentă în prezent în aplicația TikTok – și să permită oamenilor să posteze o serie de imagini însoțite de sunete și filtre.

Capturile de ecran ale notificării arată un comutator care le permite utilizatorilor TikTok să renunțe la partajarea postărilor lor foto în aplicație. Această decizie vine într-un moment dificil pentru companie, având în vedere că SUA a adoptat o lege care ar putea interzice TikTok dacă proprietarul chinez nu îl vinde în termen de șase luni de la adoptarea legii.

Aşadar, „Lansarea Notes ca o aplicație separată ar fi o abatere de strategie pentru TikTok, care a încorporat anterior noi caracteristici direct în aplicația principală, dar are sens având în vedere actuala reglementare și control al consumatorilor”, a declarat Jasmine Enberg, analist principal de social media la Insider Intelligence.

„Au mai rămas puține locuri în care nu are un bastion, iar schimbul de fotografii este unul dintre ele”, a adăugat ea.

Sursa – www.capital.ro

TAGGED: ,