Top 5 Articole Obligatorii la Botez

0 127

Botezul este una dintre Sfintele Taine prin care omul este iertat de păcatul strămoșesc și personal. Prin săvârșirea lui, copilul devine membru al Bisericii lui Hristos și îmbracă haina creștinismului.

Acesta are loc, de obicei, în primele luni de la naștere, fiind un eveniment extrem de important, atât pentru cel mic, cât și pentru familie.

„ Câte bordeie, atâtea obiceie!”

Dacă ești proaspătă mămică sau nășică, știm că ceremonia botezului te poate alerta puțin, mai ales că tradițiile noastre sunt multe și diverse.

Ca să venim în ajutorul tău, am simplificat lucrurile și am facut o listă cu cele mai importante 5 articole  la botez, general valabile pentru orice tradiție. Acum te poți relaxa, ai ajuns pe pagina potrivită!

  1. LUMÂNAREA PENTRU BOTEZ

Lumânarea de la botezul bebelușului simbolizează lumina lui Iisus Hristos și are darul de a-l purta pe cel mic de la întuneric spre lumină și de a-l îndruma prin călătoria numită viață.

Ai o mulțime de variante când vine vorba de lumânări pentru botez: de la cele din ceară albă simple, decorate cu tull, până la cele din ceară sculptată, cu diferite ornamente.

  1. STICLUȚA DE MIR

Mirul reprezintă, de fapt, uleiul de măsline adus de nași la începutul ceremoniei și sfințit de preot.

Preotul unge bebelușul pe ochi, frunte, încheieturi și spate, cu scopul de a aduce belșug în viața celui mic.

Sticluțele de mir se regăsesc, în general, în trusoul de botez, achiziționat de nași.

  1. PÂNZA DE MIR și FAȘA

Este cunoscută în tradița populară ca și CRASMĂ. Aceasta trebuie să fie:

– de culoare albă, simbolizând puritatea

– nefinisată, pentru a face trimitere către perioada de început a creștinismului

Se folosește atunci când copilul este scos din cadelniță, împreună cu fașa.

Acestea fac parte tot din trusoul de botez, alături de sticluța de mir.

  1. HĂINUȚELE PENTRU BOTEZ

În timpul botezului are loc o evoluție și o schimbare spirituală a copilului. Astfel, hainele pentru botez asigură schimbarea și în plan material, la finalul ceremoniei.

Cu siguranță ție, în calitate de nașică, acest pas îți aduce extra bucurie, deoarece internetul oferă o gamă largă de rochițe de botez deosebite/costume pentru băieței.

Recomandarea noastră este ca în cazul trusoului de botez să alegi o cutie personalizată cu numele celui mic, pentru ca bebele să aibă cât mai multe amintiri!

  1. CRUCIULIȚELE

Conform tradiției, acestea au rolul de amulete norocoase și țin răul la distanță.

Cruciulițele vor fi atașate în piept tuturor invitaților, în timpul ceremoniei de la Biserică.

Ei bine, acestea sunt articolele nelipsite de la ceremonia botezului. Sperăm că articolul nostru a fost un ajutor de nădejde pentru tine!

P.S. Îți recomandăm să alegi pentru un botez de basm Atelierele Andini, cu trusouri de botez complete, hăinuțe rafinate și customer service de nota 10!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x