Top 5 cele mai bune locuri pentru cumpărături în Istanbul

Istanbul este un paradis pentru cumpărături, principalele atracții turistice sunt Marele Baza și Piața Egipteană de Mirodenii. Turcia are o tradiție uriașă de artizanat, iar în Istanbul găsești cele mai bune locuri de vizitat pentru a vedea game întregi de produse disponibile. Vei găsi de la produse realizate din textil și ceramică până la obiecte din metal, papuci din pâslă colorați și orice îți mai trece prin minte.

Turiștii care sunt în căutare de delicii gastronomice sunt in locul potrivit, aici se găsesc o multime de produse absolut delicioase, multe dintre acestea se pot transporta foarte ușor și pot fi oferite drept cadouri. Strazile abunda de magazine de toate felurile, magazine cu mărci proprii și chiar cu branduri internationale, aproapre la fiecare colț găsești și cate o tutungerie.

Iată cele 5 locuri pe care nu trebuie să le ratezi:

 

Grand Bazaar

Această locație cred că nici nu mai are nevoie de prezentare, sigur ai citit pe undeva sau chiar ai auzit de la prietenii tăi care au fost să viziteze Istanbulul. Acesta și-a deschis porțile pentru prima dată undeva pe la mijlocul secolului al XV-lea, putem chiar să spunem că este versiunea medievală a unui mall.

Atenție, dacă vrei să ai o experiență cat mai placută, trebuie neapărat să îți planifici din timp această vizită, aici cu siguranță te vei pierde câteva ore bune prin multitudinea de alei. În incintă vei găsi aproximativ 4000 de magazine, toate conectate intre ele sub același acoperiș.

Aici găsești orice, realizate manual de către meșteșugari turci, de la covoare antice si bijuterii din aur, ambele realizate manual până la cei mai ieftini magneți pentru frigider. Caută întotdeauna magazinele și atelierele de artizanat specializate, acestea le găsești întotdeauna pe cele mai mici alei din interiorul bazarului. Majoritatea magazinelor de pe arterele principale se ocupa mai mult cu produse importate, nu realizate local. Încearcă să explorezi mai mult aleile, vei găsi inclusiv textile brodate din Uzbekistan, șaluri de mătase țesute manual și articole din metal cu inscripții complicate.

 

Bazarul egiptean de condimente

Bazarul a fost construit cu veniturile fiscale primite de la otomani, pe vremea când aceștia ocupaseră Egiptul, se aproximează că a fost construit prin secolul al XVII-lea.

Dacă îți dorești să iei cu tine acasă un pic din savoarea turcească acesta este magazinul potrivit. Unic în felul lui, acesta găzduiește peste 80 de magazine care comercializează o multitudine de mirodenii, fructe uscate, ceaiuri de toate felurile și dulciuri locale.

Bazarul este foarte aglomerat începând cu ora prânzului până seara târziu, așa că încearcă să mergi dimineața, în acest fel vei avea timp să îți faci cumpărăturile în liniște.

Bazarul femeilor

În bazar găsești tarabe cu produse proaspete, măcelării, restaurante cu kebab, cele mai proaspete produse aici se găsesc. Dacă vrei să faci un picnic și ai nevoie de provizii gustoase acesta este locul perfect, poți alege dintr-o multitudine de brânzeturi, fructe, murături, fructe uscate, nuci și măsline.

Majortitatea comercianților provin din sud-estul Turciei, restaurantele de tip cantină pe care le găsești în piață reflectă acest lucru, aici vei gusta cel mai bun kebab.

 

Kurukahveci Mehmet Efendi

Este absolut obligatoriu să vizitezi această cafenea dacă îți place cafeaua, Kurukahveci M.E. este cel mai popular producător din Turcia încă din anul 1871.

Dacă îți dorești să savurezi o cafea turceasca bună, la tine acasă, acesta este locul în care trebuie să ajungi. Diversitatea de boabe de cafea este mare, găsești cafea inclusiv pentru expresor, dacă nu ai timp să îți faci una la ibric.

 

Bağdat Caddesi

Strada lungă de 14 km mărginită de copaci se află pe malul asiatic al Istanbulului. Bulevardul este foarte aglomerat , mai ales în weekend, toată lumea se înghesuie în această destinație de top. Aici găsești branduri internaționale cum ar fi Zara și H&M, dar și magazine universale cu case de modă turcești.

Cui nu îi place să meargă la shopping, mai ales dacă ești în vacanță, nu ai cum să nu găsești ceva pe placul tău.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata