Top cele mai apreciate jucarii ale copilăriei

18

Alegerea unei jucarii potrivite pentru copilul tău poate părea un lucru simplu, însă trebuie să iei în calcul faptul că prichindelul tău se plictisește repede de obiecte. Există întotdeauna jucarii cu care copiii se joacă câteva zile și apoi nu le mai ating niciodată. Astăzi, jucăria cea nouă îl va încânta peste măsură, iar mâine poate își va schimba complet atitudinea față de ea.

De la jucarii pentru băieți și fete, balansoare, jucarii educative, jucarii muzicale și multe altele, pe Kidino.ro găsești o întreagă listă de posibilități din care să alegi ce ți se pare că l-ar încânta pe micuțul tău.

Am pregătit o selecție de criterii pe baza cărora să alegi jucăria potrivită pentru copilul tău. Citește în continuare articolul și poți descoperi și câteva variante de jucarii ce nu se vor demoda niciodată și vor fi în continuare preferate de cei mici, indiferent de câte generații au trecut de când au apărut pe piață!

Cum determini ce jucarii să cumperi pentru micuțul tău?

Iată câteva criterii pe care să le ai în vedere înainte de a cumpăra o nouă jucărie pentru micuțul tău: jucăriile trebuie să nu se demodeze, să încurajeze dezvoltarea copilului tău și neapărat trebuie să reproducă realitatea înconjurătoare.

Jucarii atemporale

Atunci când alegi o jucărie pentru copilul tău, cel mai important aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este ca această nouă jucărie să poată fi utilizată în diferite etape de dezvoltare. Desigur, se subînțelege că și jucăriile de bebeluși au rolul lor specific în dezvoltarea copiilor.

Totuși, atunci când cresc, copiii au nevoie de jucarii mai elaborate pe care să le poată folosi o perioadă mai lungă. Aceste jucării ar putea fi orice, de la mici figurine din plastic, case de păpuși, autobasculante sau plușuri.

Rezolvarea problemelor și stimularea creativității

Jucăriile le oferă copiilor șansa de a-și da seama singuri sau, cu puțin ajutor, despre cum să își dezvolte abilitățile de gândire logică și pe cele de rezolvare a problemelor. Prin joacă, aceștia învață și rețin mult mai ușor, rezolvă probleme, creează, experimentează, gândesc și învață tot timpul. În acest sens, puzzle-urile, sortatoarele de forme și blocurile de construit sunt excelente pentru dezvoltarea acestor abilități. Aceste tipuri de jucarii îi ajută pe copii să înțeleagă cum se potrivesc lucrurile, coordonarea mână-ochi și abilitățile motorii.

Reproducerea lumii înconjurătoare prin joacă

Explorând lucrurile din jurul lor, copiii încep să-și dea seama cum funcționează lumea în care trăiesc și vor să se joace cu lucruri reale, cum ar fi telefonul tău mobil. Telefoanele de jucărie, hainele și diferite jucării în miniatură care imită obiecte pe care le găsești în casă sau în afara casei – bucătărie de jucărie, mașinuțe, casă de marcat și multe altele asemenea – îi ajută pe copii să dezvolte abilități motorii, precum și abilități de rezolvare a problemelor.

Înainte de a-ți dezvălui topul de jucării, trebuie să mai spunem un sigur lucru!

Copiii mici adoră să se joace cu jucarii pe care le pot desface, pune la loc, de care pot trage și pe care le pot dezmembra. De aceea, jucăriile care le permit montarea și demontarea pot fi alegerea ideală pentru cei mici. Jocurile de construit cu forme geometrice pot fi un bun exemplu de astfel de cadou.

Acestea pot fi folosite pentru a construi un pod sau poate un drum, ori și mai îndrăzneț, o navă spațială! Jucăriile de genul acesta sunt excelente pentru a ajuta copiii să dezvolte abilități de rezolvare a problemelor și de gândire logică. Configurarea pieselor într-o anumită ordine și cu un anumit scop le va permite să își dezvolte aceste abilități mult mai rapid și într-un mod distractiv.

Iată și mult așteptatul top al jucăriilor copilăriei pe care niciun micuț nu le-ar refuza!

  1. Joaca de-a dentistul

Câți dintre voi nu v-ați jucat măcar o dată de-a doctorul când erați mici?  Cu siguranță, nu există răspunsuri negative. Meseria aceasta era printre cele mai râvnite de cei mici, indiferent de generație.

Iată o modalitate prin care îi poți crea juniorului tău contextul ideal de a fi de partea cealaltă a scaunului dentistului! Cu ajutorul setului de la Play Doh, prichindelul tău va modela dinți cu ajutorul matriței, va verifica starea dinților cu oglinda și va folosi burghiul pentru a repara cariile.

Cu ajutorul pensetei va putea extrage surplusurile date de resturile de mâncare și la final va da verdictul – necesitatea unui aparat dentar pentru îndreptarea dinților și pentru păstrarea unui zâmbet minunat.

  1. Casa de marcat

Jocul de rol îi ajută pe cei mici să dea sens mediului înconjurător  și reprezintă o modalitate excelentă de a afla lucruri despre lumea în care trăiesc. Casa de marcat este o jucărie indispensabilă pentru jocurile de rol de-a vânzătorul! Așa că, dintre toate jucăriile, cum ar putea să lipsească chiar aceasta?

Cumva, toți copiii visează să devină vânzători când sunt mici, tocmai datorită acestei jucării care le oferă senzația că fac lucruri de oameni mari. Într-un model realist,  casa de marcat cu bandă și scanner este prevăzută și cu cititor pentru codul de bare, card, microfon, cântar, calculator, casă de bani, bancnote și monezi, dar și produse care pot fi scanate: legume, două cutii de lapte și suc.

 

  1. Îndeamnă-l să își exploreze creativitatea cu un desen!

O modalitate excelentă de a stârni creativitatea este chiar desenul, binecunoscut pentru promovarea naturii artistice și imaginative. Alege jucarii de pe Kidino.ro, iar juniorul tău va fi gata să creeze propriile desene pe care să le expună prin casă!

Poți combina lucrurile și poți alege un rucsac special și personalizat, care se poate transforma și într-o măsuță de desenat cu patru piciorușe incluse pentru o stabilitate mai bună la desen. Tăblița este de două feluri – albă pentru scris și desenat cu markere speciale și neagră – pentru scris și desenat cu cretă.

Aceasta a fost lista noastră scurtă de idei de jucarii pe care i le poți lua copilului tău! Sperăm că ți-a fost de folos și că ai găsit utile și sfaturile noastre. Dacă nu am reușit să te convingem de selecția noastră, nu uita că pe Kidino.ro găsești o mulțime de jucarii din care să alegi ce îți place! Spor la cumpărături!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata