Tragedii pe bandă rulantă pe litoralul românesc

O nouă tragedie pe litoralul românesc s-a produs marți dimineață. Un bărbat în vârstă de numai 25 de ani și-a pierdut viața la Costinești. Cu toate că, medicii au încercat să îl resusciteze, a fost mult prea târziu pentru el.

Așadar, o nouă tragedie pe litoralul românesc. Marea Neagră face a patra victimă în cea de a doua zi a acestei săptămâni. Un bărbat de numai 25 de ani și-a pierdut viața marți dimineață la Costinești.

Conform informațiilor transmise de Inspectorul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, bărbatul a fost scos din apă inconștient, iar cadrele medicale au început manevrele de resuscitare. În pofida eforturilor depuse însă, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Acesta era din județul Suceava și se afla în vacanță pe litoralul românesc. Precizăm faptul că aceasta este cea de a patra victimă pe care Marea Neagră o face în ultimele două zile.

Tragedii pe bandă rulantă pe litoralul românesc

În cursul zilei de luni, alte trei persoane și-au pierdut viața, printre care s-au numărat și un salvamar. Cu toate că au fost arborate steaguri roșii pe toate plajele de pe litoralul românesc având în vedere valurile extrem de mari, dar și curenții puternici, mulți turiști nu au ținut cont de avertizări și s-au aventurat.

Legat de tragediile de luni, la începutul săptămânii, un tânăr și-a pierdut viața la Saturn, în timp ce un salvamar și un alt turist și-au pierdut viața la Eforie Nord.

În cazul de la Eforie, gestul celui care avea nevoie de ajutor a dus la o tragedie imensă. Un tânăr de 28 de ani din Ialomița a fost înghițit de ape după ce a ignorat steagul roșu care interzicea înotul.

Salvamarul Sorin Olariu a crezut că îl poate salva, dar în momentul în care a ajuns la turist, acesta l-a băgat direct la fund. „S-a agățat de salvator, l-a băgat la fund”, a precizat Gelu Vătămănescu, salvmar șef la Eforie.

Un salvamar a fost tras la fund de cel pe care încerca să îl salveze

Un alt salvamar a încercat să îi caute pe cei doi dar, în momentul în care i-a găsit a fost mult prea târziu. „S-a dus să ajute victima și ceea ce se întâmplă cam de fiecare dată, le dăm tubul să se prindă de tub și ei lasă tubul deoparte și se agață de noi. A făcut sacrificiul suprem”, a mai precizat un alt salvat, conform știrileprotv.ro.

În ceea ce privește cazul de la Saturn, aici, un tânăr de 23 de ani din Suceava a intrat și el în apă, dar a fost tras de curenți. Bărbatul nu era un înotător cu experiență, drept urmare, marea l-a înghițit.

„Prietenul lui mi-a spus că el a reușit să scape, nu era la apă mare, la apă în gât dar a văzut cum l-au tras curenții și a strigat „Ajutor, ajutor!” după care nu l-a mai văzut”, a precizat Daniel Trandafir, salvamar șef la plaja Saturn-Venus.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata