Trucuri pentru planificarea unei vacante

Ideea plecarii intr-o vacanta ne face mai mereu euforici si dornici de a avea parte de cele mai bune conditii si experiente. Insa, pretul platit pentru acestea poate fi de mult ori cu mult peste ceea ce ne permitem si, la final, ne dam seama ca bugetul ne este grav afectat. De aceea, este bine sa respectam anumiti pasi inainte de fiecare decizie pe care o luam in privinta planificarii unei vacante.

 

Stabileste dinainte ce asteptari ai de la acea vacanta

Cel mai important este sa stabilesti de la inceput ce preferinte ai in vacanta pe care o doresti, daca vrei sa ai o vacanta de relaxare sau una in care sa vizitezi multe locuri noi. Sigur ca in general ne dorim sa combinam aceste doua aspecte, dar unul dintre ele trebuie sa aiba mai multa importanta. Care este diferenta intre ele?

Daca iti doresti o vacanta de relaxare, cel mai probabil te vei orienta spre un hotel sau pensiune cu multe facilitati – piscina, spa, jacuzzi, masaje, mese incluse etc. Implicit, pretul pentru o astfel de cazare va fi unul mai mare. In schimb, daca iti doresti o vacanta in care sa vizitezi multe locuri noi, este bine sa iti indrepti mare parte din buget spre bilete pentru intrari in muzee, transport catre acele locuri, restaurante cu specific diferit si nu numai.

In acest mod nu ajungi in situatia ca, din euforia momentului, sa fi platit si pentru cazare dar si pentru activitatile pe care iti doresti sa le faci mult mai mult decat ti-ai fi permis. Nu uita ca cel mai important este sa te intorci dintr-o vacanta cu experiente minunate si nu cu regrete si grija financiara a perioadei care urmeaza!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata