Tumoră enormă extirpată într-un spital din București

O femeie a scăpat de tumoara imensă ce era atașată de gât printr-o operație a medicilor de la Spitalul Universitar de Urgență București. Intervenția a durat aproximativ 9 ore.

Pacienta este o femeie în vârstă de 57 de ani. Aceasta era fumătoare, iar în ultimele 3 luni a observat că în gușa acesteia se produce o creștere continuă. În plus, femeia prezenta răgușeală, senzația de sufocare și dificultate la înghițire.

Diagnosticul a fost pronunțat în cadrul unei echipe ce aparțin de la mai multe discipline: ORL, Chirurgie toracică, Endocrinologie, ATI. Femeia avea tumoră tiroidiană gigantă probabil malignă, cu invazie intertraheo-esofagiană, adenopatie spinală stângă, sindrom Gerhardt, hipertiroidism sever. Adică cancer tiroidian cu invazia căilor respiratorii și digestive.

Echipa formată din chirurgi a înlăturat întreaga tumoră cu succes, iar femeii i-a fost montat un tub traheal pentru respirat, ținând cont de paralizia corzilor vocale prin tumora care a invadat nervii recurenți.

Această intervenție chirurgicală s-a încheiat cu bine după 9 ore, iar pacienta are o evoluție lent favorabilă, conștientă, cooperabilă, și în parametrii așteptați.

Echipa chirurgicală a fost formată din dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment ORL, dr. Adrian Ștefan (Compartiment ORL), dr. Mihai Rădulescu și dr. Andrei Dobrea (Compartiment Chirurgie toracică), dr. Ileana Popescu (Cardiologie), dr. Geta Stănescu, medic primar hematolog, dr. Oana Dumitrașcu (ATI), dr. Dan Stan (ATI), dr Sevim Baubec (ATI), dr. Anca Pascal (ATI), dr. Laura Manda (Chirurgie I).

„Malignizarea (transformarea în cancer a gușii) este o complicație care apare la gușile vechi neglijate, de unde rezultă concluzia că orice mărire a glandei tiroide necesită consult și investigații, ca primă etapă prin medicul endocrinolog care stabilește tratamentul și, la nevoie, îndrumă pacientul către chirurg”, a declarat medic coordonator Compartiment ORL din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Daniela Vrînceanu.

Medicii trag din nou un semnal de alarmă și ne spun că trebuie să ne prezentăm întotdeauna din timp la consult.

Apariția la medic de la primele semne de boală într-un stadiu incipient, face ca toată seria de tratamente să poată avea rezultatele dorite pentru pacient, astfel, având mult mai multe șanse de supraviețuire.

Sursa: observator.tv

 

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata