ULBS, prima universitate din Europa de Est care foloseşte platforma de predare online dezvoltată de Google

Foto: oradesibiu.ro
0 1

G Suite Enterprise for Education, dezvoltată de Google este utilizată la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) fiind astfel prima instituţie de învăţământ superior din Europa de Est care utilizează cea mai modernă platformă de predare online, informează un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES.

„Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu are un parteneriat cu Google de aproape zece ani de zile, universitatea beneficiind, printre altele, şi de accesul la platforma G Suite for Education. În momentul declanşării pandemiei, Google a adăugat gratuit în această platformă încă două facilităţi: posibilitatea de a avea meet-uri cu până la 250 de participanţi şi respectiv posibilitatea de înregistrare a acestor întâlniri (video + text/chat). Aceste facilităţi au fost disponibile gratuit, iniţial până la data de 30 septembrie 2020, după care s-a prorogat termenul până la finalul lunii octombrie. Pentru a putea desfăşura în continuare activităţile online în condiţii optime, ULBS a contactat compania Google, în vederea achiziţionării platformei G Suite Enterprise for Education, care dispune de mai multe facilităţi, printre care şi cele două menţionate anterior”, a explicat prorectorul ULBS, profesorul Adrian Pascu.

În contextul funcţionalităţii, G Suite Enterprise for Education este funcţională în ULBS de la începutul acestei săptămâni, iar prin utilizarea ei pot fi generate rapoarte de originalitate, se oferă acces la funcţii avansate Google Meet (Live-stream, înregistrare video meetings, salvare înregistrare conferinţă în Google Drive etc.), se pot obţine rapoarte de prezenţă, se pot adresa întrebări sau se pot realiza sondaje în videoconferinţă. De asemenea, platforma asigură un sistem avansat de securitate, se spune in comunicat.

Acest parteneriat al universiţăţii cu Google datează din anul 2011, iar un an mai târziu ULBS a devenit prima universitate din Romania cu acces la această platformă, migrând toate serviciile de pe serverele proprii pe G Suite.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata