Ultimatum pentru Traian Băsescu!

Fostul președinte al României mai are oficial la dispoziție numai 60 de zile pentru a părăsi vila de protocol care i-a fost pusă la dispoziție ca fost șef de stat, după ce a fost declarat oficial fost colaborator al Securității comuniste.

Astfel, fostul președinte Traian Băsescu are la dispoziție numai 60 de zile pentru a elibera vila de protocol, potrivit unei somații primite de la RAPPS. Informația a fost confirmată de un răspuns transmis de Regia Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, la cererea Mediafax.

Traian Băsescu mai are doar 60 de zile la dispoziție

„Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează. În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare”, informează RAAPPS.

Aşadar în cazul în care părțile nu vor rezolva pe cale amiabilă, respectiv dacă spațiul nu se eliberează la termenul pus la dispoziție, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române, potrivit dispozițiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea.

În anul 2015, după finalul celui de-al doilea mandat, lui Traian Băsescu i s-a dat spre folosința gratuită vilă aflată în Str. Gogol nr. 2, sector 1 din Capitală.

În data de 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de Traian Băsescu împotriva Hotărârii nr. 471/20.09.2019, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția Contencios Administrativ și Fiscal, în sensul că a fost admisă acțiunea formulată de Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și a fost constatată calitatea de colaborator al securității a fostului șef de stat.

Conform art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: „ Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcție prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”.

Traian Băsescu ar fi fost externet deja de la Bruxelles

Traian Băsescu ar fi fost externat din spitalul din Bruxelles, după ce a fost stabilizat de doctori. Fostul președintele a fost internat din cauza unor probleme la inimă, transmite Antena 3.

Astfel că, fostul președinte Traian Băsescu are probleme de sănătate, lucru știut încă de vineri. Acesta a fost internat într-un spital din Bruxelles, acolo unde se ia în considerare și posibilitatea unei intervenții pe cord. În prezent, Traian Băsescu a fost externat, după ce medicii l-au stabilizat.

Conform unor surse, pe timpul internării, Traian Băsescu a fost conştient şi a vorbit. Fostul președinte a fost și la Spitalul Militar din București, în urmă cu două săptămâni, tot pentru aceleași probleme la inimă. Cert este că până în acest moment familia nu a comunicat absolut nimic în legătură cu acest subiect.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata