Un bărbat care a pierdut bani din Dogecoin îl dă în judecată pe Elon Musk

Elon Musk a fost dat în judecată de un investitor în moneda virtuală Dogecoin, care l-a acuzat că a derulat o schemă piramidală pentru a sprijini criptomoneda, transmite Reuters. Reclamantul cere despăgubiri de 258 de miliarde de dolari.

Astfel că, într-o plângere depusă la tribunalul federal din Manhattan, Keith Johnson l-a acuzat pe Musk, dar și companiile fondate de acesta, Tesla și SpaceX, de fraudă deoarece au promovat Dogecoin și au crescut prețul criptomonedei, pentru ca mai apoi să o lase să se prăbușească.

„În 2019, reclamanții erau conștienți că Dogecoin nu avea nicio valoare, însă l-au promovat pentru a profita de pe urma tranzacționării sale”, se precizează în plângere.

„Musk și-a folosit poziția de cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula o schemă piramidală cu Dogecoin pentru profit, expunere și amuzament”, a mai afirmat Johnson în plângerea sa.

Plângerea conține, în plus, declarații ale unor magnați ca Warren Buffett și Bill Gates, care au pus la îndoială valoarea criptomonedei.

Contactați de Reuters, Tesla, SpaceX și un avocat al lui Musk nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Mai mult, nici avocatul lui Johnson nu a răspuns imediat solicitării pentru afirmații cu privire la dovezile specifice pe care clientul său are sau pe care se așteaptă să le obțină și care să demonstreze că Dogecoin nu are valoare, iar inculpații au condus o schemă piramidală.

De asemenea, Johnson cere despăgubiri de 86 de miliarde de dolari, reprezentând scăderea valorii de piață a Dogecoin din mai anul trecut, și vrea ca suma să fie triplată.

Mai mult decât atât, Johnson vrea să blocheze orice posibilitare ca Musk și companiile sale să promoveze Dogecoin. De asemenea, cere instanței să declare că tranzacționarea Dogecoin este echivalentă jocurilor de noroc.

Dogecoin s-a tranzacționat joi la aproximativ 5,8 cenți, în scădere față de vârful din mai 2021, de aproximativ 74 de cenți.

Averea lui Elon Musk este estimată la peste 206 miliarde de dolari.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
1 Comentariu
  1. Geo spune

    Mama prostilor e intodeauna gravida.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata