Un elev din Constanța a primit o bursă la Harvard unde va învăța Științele Pământului, materie care nu se predă în școlile din România

164

Darius Gabriel Mardaru este un elev din Constanța  şi a primit o bursă, la cea mai bună universitate din lume. Astfel că adolescentul va merge la Harvard, în Statele Unite, unde va continua să învețe Științele Pământului, o materie care nu se predă în școlile din România. 

În prezent este elev al Colegiului Mircea cel Bătrân din Constanța. Iar anul acesta, după Bacalaureat, va pleca în Statele Unite, acolo unde îl aşteaptă o nouă etapă din viaţa sa.

Darius Mardaru, viitor student la Harvard: „Am continuat cu Științele Pământului care, deși nu se află în programă, există o olimpiadă pentru această materie. Pentru faza internaţională a trebuit să studiez cu adevărat ştiinţele pământului pentru că se cer noţiuni de geologie, meteorologie, astronomie, paleontologie, oceanografie, hidrologie”.

Elevul din Constanţa Aastudiat singur, în limba engleză, şi a câştigat mai multe medalii internaționale la disciplina pe care niciun profesor nu o predă în România.

Darius a fost admis la Harvard, cea mai bună universitate din lume conform clasamentelor de specialitate ale anului trecut. El va primi o bursă integrală. Un an de școlarizare costă 85.000 de dolari, suma fiind suportată în întregime de universitate.

Darius Mardaru: „Mi se pare extraordinar. Nefăcând cercetare până acum este ceva unic”.

„Mi se pare o realizare imensă, este ceva ce şi-ar dori toată lumea să realizeze în viaţă”, afirmă o colegă de-ale lui.

Printre alte dorinţe, Darius își planifică să se specializeze în știinţele pământului și știinţe planetare, dar este interesat și de neuroștiinţe, biochimie și biologia moleculară.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata