Un nou magazin Kaufland în România, se deschide pe 15 februarie în Maramureş

De Jurnalul Național Actuale Companii 152 citiri
4 min citire
Retailerul Kaufland România își menține poziția de lider, iar ca dovadă se anunță deschiderea unui nou magazin în România, ajungând astfel la 174 de magazine la nivel național. Astfel, unde se deschide un nou magazin Kaufland în România, pe 15 februarie2024?

La început de 2024, Kaufland câștigă din nou, la CEE Retail Awards

În contextul competitiv, în angajamentul Kaufland față de comerțul cu amănuntul, acesta a fost din nou premiat în cadrul celei de-a 16-a ediții a CEE Retail Awards. Kaufland a primit premii pentru activitatea sa de succes și pentru puternica sa expansiune europeană.

În prezent, Kaufland operează peste 1.500 de supermarketuri mari în opt țări europene. Fie că se află în Polonia, România, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria, Croația, Republica Moldova sau Germania, magazinele au impresionat nu numai clienții, ci și industria imobiliară.

Practic, Kaufland a primit mai multe premii la cea de-a 16-a ediție a CEE Retail Awards de la Varșovia pentru activitatea sa de succes și pentru puternica sa expansiune europeană. Compania s-a clasat deja pe primul loc la două categorii în anul precedent. Pe de altă parte, conform rapoartelor oficiale ale Schwartz Gruppe, care înglobează atât Lidl, cât și Kaufland, în 2022, vânzările Lidl au crescut la 114,8 miliarde de euro, în timp ce Kaufland a obținut o cifră de afaceri de 31,8 miliarde de euro.

Schwartz Grup deține o poziție de lider absolut în Europa

La finalul anului fiscal, grupul german, cu cei 575 000 de angajați, supraveghea un total de 13 700 de puncte de vânzare cu amănuntul, cu 400 mai multe decât în anul precedent, inclusiv peste 1 500 de hipermarketuri sub marca Kaufland în Germania și în Europa de Est.

 

Schwartz Gruppe deține în prezent o poziție de lider absolut în Europa, cu o cotă de piață de 5,3%. La nivel global, volumele sale substanțiale sunt depășite doar de colosul american al comerțului cu amănuntul Walmart, Amazon și Costco.

Se deschide un nou magazin Kaufland în România

Pe plan local, așa cum ne-a obișnuit deja, Kaufland își va extinde rețeaua de magazine și la începutul acestui an, deschizând n nou magazin Kaufland în România, mai exact în Vișeul de Sus, în județul Maramureș. Deschiderea oficială a celui de-al 174-lea magazin va avea loc mâine, 15 februarie, creând astfel cel puțin 70 de noi locuri de muncă pentru locuitorii din Vișeul de Sus.

Un nou magazin Kaufland în România. Se deschide pe 15 februarie, maramureșenii se vor bucura

Noua locație se întinde pe o suprafață totală de 5.250 mp, din care mai mult de 3.000 mp sunt alocați spațiilor de vânzare. Pe lângă asta, vor fi puse la dispoziție 228 de locuri de parcare, și tot aici vor fi implementate și sistemele automate de reciclare de tipul self-service.

Așadar, din 15 februarie Kaufland își extinde portofoliul magazinelor, astfel numărul magazinelor ajungând la 174 de locații la nivel național.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,