Un profesor de matematică din România, de etnie romă, a ajuns consilier local în Newcastle: „Nu aveam vechime, dar au dat o derogare”

149

În prezent, Nicu Ion este un profesor de matematică, din România stabilit în Newcastle,  a fost ales consilier local din partea Partidului Laburist, la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia. Bărbatul este de etnie romă și a vrut să lupte cu prejudecățile și să-și ajute comunitatea. Iar succesul de acum îl face să-și dorească să candideze și la alegerile parlamentare.

Astfel, într-un interviu acordat Digi24,  profesorul Nicu Ion a explicat de ce a vrut să facă acest pas: 
„Doream să aduc la cunoștința autoritătilor locale faptul că există o comunitate românească, formată în majoritate din romi, care nu erau reprezentați, nu aveau o voce în viața publică”.

Din punct de vedere politic, acesta a ales Partidul Laburist, care este de centru-stânga, are orientare spre politici sociale, și care încurajează participarea minorităților în viața publică.

„M-am înscris online, un an de zile n-am interacționat deloc cu partidul, doar prin emailuri. Până la urmă, am reușit să ajung la sediul central. (…) Mi-am depus candidatura pentru a deveni candidat. Acolo, am participat la interviu. Nu aveam vechimea necesară pentru a fi selectat ca și candidat, însă interviul a fost foarte bun și au dat o derogare”, a povestit românul din Newcastle.

În convingerile sale, Nicu Ion spune că i-a convins ușor pe șefii Partidului Laburist să-l desemneze drept candidatul lor. „Argumentul meu principal a fost competența. Activitățile mele de voluntariat, munca pe care am făcut-o cu comunitatea”, a exemplificat românul. A mers din ușă în ușă ca să-i convingă pe englezi să-l voteze, iar aceștia l-au ales într-un procent covârșitor. „66% din votanți, într-o zonă a orașului în care votul românesc nu este decisiv. Este important, undeva pe la 10%”, a precizat Nicu Ion.

Încântat de rezultatul obținut, Nicu Ion vrea să candideze acum și la alegerile parlamentare.

Totodată, în cadrul scrutinului de joi, a mai fost aleasă consilier local și românca Alexandra Bulat, în comitatul Cambridgeshire, tot din partea Partidului Laburist. 

Sursa: digi24.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata