Un service ceasornicarie care iți vine in ajutor atunci cand vrei sa repari un ceas !

0 17

Atunci când vorbim despre o problemă a ceasurilor noastre, achiziţionate de curând, primite în dar sau lăsate drept moştenire ne dorim ca reparaţia să cadă pe mâna unei echipe formată din ceasornicari meticuloşi, pasionat, pricepuţi şi specializaţi în orologerie la cele mai înalte standarde.

Însă, înainte de a vorbi de reparaţia unui ceas şi de alegerea unui service ceasornicarie este important să discutăm despre modul în care trebuie să ne îngrijim ceasurile astfel încât să evităm pe cât de mult posibil să ajungem cu el la service.

Ca şi în cazul oricare alte bijuterii pe care o cumpărăm sau care este lăsată de la o generaţie la alta, şi în cazul ceasurilor trebuie să ne asigurăm că acestea au parte de o îngrijire adecvată astfel încât să îşi păstreze aspectul iniţial pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Dar spre deosebire de o bijuterie, un ceas are nevoie de o atenţie considerabilă în întreţinerea lor. Iată câteva aspecte pe care să le ai în vedere, dacă îţi doreşti ca aspectul ceasului tău, dar şi modul de funcţionare al acestuia să reziste o perioadă cât mai îndelungată.

  1. Curăţarea ceasurilor acasă

Un ceas curat este un ceas care arată bine, dar şi care va avea o durată de viaţă mai mare. Prin urmare este recomandat ca o dată pe zi (în cazul în care ceasul este purtat un număr foarte mare de ore) sau o dată pe săptămână (în cazul în care ceasul este purtat ocazional) să fie curăţat. Pentru a curăţa suprafaţa ceasului se va folosi întotdeauna o cârpă moale, precum cele care se folosesc la ştergerea ochelarilor de soare sau vedere. În cazul în care suprafaţa ceasului are micoroparticole, precum urme de praf – este recomandat ca acea cârpă să fie uscată. În cazul în care vorbim de urme evidente de murdărie este recomandat să foloseşti o cârpă umezită în apă. În cazul în care vei folosi şi săpun, ai grijă să şi clăteşti suprafaţă pentru a elimina orice urmă de săpun care poate lăsa urme inestetice, dar şi care în timp poate duce la degradarea suprafeţei ceasului. Astfel, vei folosi o cârpă umezită în apă şi mai apoi o cârpă uscată.

Curăţarea ceasului de praf sau de urmele minore de murdărie este o operaţiune care durează doar câteva minute, dar care poate contribui considerabil la creşterea duratei de viaţă a acestuia. Căci lăsat necurăţat, pe lângă faptul că vom avea purta la mână un ceas total inestetic, în timp particulele fine pot pătrunde în interior şi pot conduce la deteriorarea mecanismului interior.

  1. Curăţarea ceasurilor la service

Din când în când este important să îi asigurăm ceasului şi o curăţare profesionale. Vizita regulă la un ceasornicar poate duce la identificarea din timp a problemelor şi remedierea lor înainte de a fi prea târziu său mult prea costisitor. Astfel o altă parte extrem de importantă în îngrijirea ceasului este vizita regulate la un service autorizat de ceasuri unde produsul tău poate fi curăţat, analizat şi verificat în mod profesionist.

  1. Curăţarea sau înlocuirea curelei

Îngrijirea curelei unui ceas este şi ea parte importantă. Prin urmare este important să te asiguri că ea este mereu curată. De asemenea, nu purta ceasul în medii pline de praf sau cu umiditate crescută, pentru a evita deteriorarea acestuia. În cazul în care cureau nu mai poate fi reperată poţi opta pentru înlocuirea acesteia.

  1. Protejează-ţi ceasul de prag, apă şi razele puternice ale soarelui

Dacă ai un ceas scump sau unul faţă de care te leagă amintiri importante, atunci cu siguranţă vei dori ca acesta să reziste o perioada cât mai îndelungată de timp. Prin urmare este foarte important să îl fereşti de mediile pline de praf, murdărie, soluţii chimice, apă, detergent şi chiar razele puternice ale soarelui.

În ceea ce priveşte apă există şi limite | parametri de impermeabilitate, spre exemplu:

  • 3 ATM sau 30 de metri – acest lucru permite stropiri accidentale, precum: stropii de ploaie.
  • 5 ATM sau 50 de metri – acest lucru permite stropirea ceasului în timpul spălării pe mâini, în cazul unui duş, în cazul înotului de suprafaţă, dar nu este permisă expunerea ceasului la apă sub presiune;
  • 10 ATM sau 100 de metri – acest lucru permite expunerea ceasului la presiunii ușoare a apei;
  • 20 ATM sau 200 de metri – acest lucru permite şi expunerea ceasului la presiunea apei – spre exemplu în cazul sporturilor nautice de agrement sau scuba diving fără aparate de respiraţie.
  • Peste 200 de metri – acest lucru permite purtarea ceasului în toate tipurile de sporturi nautice.

 

La ce să fii atent atunci când alegi un service pentru ceasul tău?

În primul rând îţi recomandăm să fii atent la tipurile de ceasuri pe care aceştia le-au mai reparat în trecut şi pe care le pot repara fără probleme. De asemenea, este important să verifici şi dacă au piese de schimb pentru modelul pe care îl deţii. Un alt lucru extrem de important este să ştii cât va dura reparaţia ceasului. De asemenea, este important să cunoşti şi aparatură pe care aceştia o deţin, cu cât aceasta este mai performantă, cu atât rezultatele vor fi mai surprinzătoare.

Spre deosebire de o bijuterie clasică, un ceas are nevoie de puţin mai multă îngrijire pentru a rezista o perioadă cât mai îndelunga de timp. Dar cu toate acestea, nimeni nu poate refuza purtarea unui ceas.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata