Unde sa află, plaja din România cu nisip mai fin decât în Bora Bora?

De Jurnalul Național Actuale Turism 186 citiri
4 min citire
 

Este Bora Bora una dintre destinațiile de vacanță în care ți-ai propus să ajungi cel puțin o dată-n viață? Playtech Știri îți prezintă o alternativă mai ieftină la aceasta. Se află la doar o oră distanță de București și negreșit nu te va dezamăgi! Cadrul este fantastic; e locul ideal pentru relaxare.

Unde se află plaja ce amintește de Bora Bora

Cu toții am auzit despre Bora Bora, mica insulă din Pacificul de Sud, la nord-vest de Tahiti, care încântă cu nesfârșitele nuanțe de albastru și nisipul său fin. Mulți pasionați de turism și litoral și-au propus să ajungă aici cel puțin o dată în viață, doar că prețurile sunt ridicate, așa cum știm deja.

Astfel, Playtech Știri îți va prezenta o plajă din țara noastră, situată la doar o oră de București, în Călărași, ce îți va aduce aminte de Bora Bora prin nisipul său extrem de fin, cu cuarț în compoziție, depus aici de apele Dunării de-a lungul a zeci de ani.

Este vorba despre plaja Samskara. Din București, mergi pe Autostrada Soarelui până la ieșirea spre Lehliu (km 50 cu aproximație), apoi urmezi DN 3, timp de aproximativ 30 de minute. Poți să parchezi mașina lângă parcul central din Călărași, de unde vei lua barca.

Vei traserva Dunărea cu barca până vei ajunge la plaja Samskara. Drumul cu catamaran durează circa 5 minute, iar pentru îmbarcare nu aștepți decât 10 minute. Costul traversării este de 10 lei/persoană (dus-întors). În total, faci aproximativ o oră până aici, din Capitală.

Ce facilități au turiștii de pe plaja Samskara?

Odată ajuns la Samskara, nu poți decât să te bucuri de destinația pur și simplu de vis. Natura încântătoare conturează un cadru fantastic pentru cei care nu sunt adepții traiului între patru pereți. Culorile schimbătoare oferă întotdeauna un plus estetic magic.

Zona Samskara este locul ideal de relaxare pentru turiștii români care vor să fugă departe de oraș, fără să cheltuie foarte mulți bani. Prețurile aici sunt accesibile, plaja reprezentând, de fapt, un fel de sat de vacanță, cu multe facilități pentru călători.

Așa se face că aici poți să și mănânci la restaurant, să lași copiii să se joace în locurile special amenajate și, dacă vrei să faci plajă, să te schimbi, respectiv să te speli în cabinele construite în aceste scopuri. Pe plajă se află, de asemenea, un beach bar, amenajat cu tot felul de băuturi, dar și o terasă.

În precizările sale, „Avem în jur de 70 de locuri de cazare, pe diferite grade de confort, avem căsuțe cu baie proprie, avem căsuțe de tip camping cu grupuri sanitare și dușuri afară, deci pot sta un weekend sau două trei zile, este ceva de vis”, a declarat Lucian Croitoru, administrator plajă, într-o intervenție la Observator News.

Dacă vrei să petreci noaptea în zonă, poți să și închiriezi una dintre căsuțele mici și viu colorate, situate la marginea pădurii. Unele dintre ele prezintă baie proprie, însă altele nu. Există cazări ce aduc a colibe, fiind amenajate în funcție de cadrul natural din zonă. Există în vecinătate o baie comună și dușuri.

În contextul financiar, o cazare pe timp de noapte la una dintre căsuțele colorate de pe plaja Samskara poate prezenta costuri diferite. Prețurile variază între 150 și 200 de lei pe noapte.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,