Vacanța de Paște 2022: destinații ieftine

După doi ani de pandemie și un conflict izbucnit în Vestul României, tot ceea ce avem nevoie constă într-o vacanță: relaxare, plimbări, soare, plajă și mâncare bună.

Astfel că, numai bine că vine și Paștele și este și ocazia perfectă pentru a mai salva și câteva zile de concediu, dat fiind faptul că primim cel puțin două zile libere oficial. Iată câteva destinații pe care le-am putea vizita cu ocazia sărbătorilor pascale.

Grecia

De asemenea, Grecia rămâne o destinație pentru toate anotimpurile, cu toate că noi o asimilăm cu vacanța de vară. Și apropo de vacanța de vară, sezonul turistic începe, oficial, după mijlocul lui aprilie, de regulă.

Sursa Foto: Pixabay

Ca urmare, vacanța de Paște e un bun prilej de a vizita Grecia, mai ales că este posibil să nu fie foarte aglomerat. Mai mult, grecii sunt ortodocși, ca şi noi românii, și aşa puteți să respectați și obiceiurile religioase.

În plus, şi agențiile s-au pregătit pentru vacanța de Paște, inclusiv pentru Grecia, venind cu oferte chiar și de la 59 de euro/persoană, şapte nopţi de cazare, în Lefkada.

Bulgaria

Conţinuând tot pe linia destinațiilor de vară, însă care pot fi vizitate și în vacanța de Paște (cel puțin, anul acesta), amintim și Bulgaria. Mult mai aproape de România, Bulgaria este și ea pe linia preferatelor turiștilor români. Este posibil ca vremea să nu fie chiar cea mai călduroasă, însă cu puțin noroc prindeți zile bune pentru plajă.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Şi aici, agențiile se pregătesc și pentru vecini bulgari și vin oferte de la 158 de euro/ persoană, trei nopţi de cazare şi transport cu autocarul la un hotel de trei stele în stațiunea Nisipurile de Aur.

Turcia

În plus, renumită pentru sejururile all inclusive, Turcia revine și ea în atenția turiștilor români. Hotelurile de patru sau cinci stele, cu plajă privată și sau piscină, sunt pe placul turiștilor care caută luxul la prețuri decente.

Sursa Foto: Pixabay

Astfel că, în cuplu sau în famlie, cu copiii, Turcia îi așteaptă pe români cu vreme bună, shaorma și baclava.

Un sejur în Turcia pentru sfârşitul lunii aprilie costă de la 329 de euro/persoană,  șapte nopți de cazare, la un hotel de patru stele.

Egipt

Vedeta anului trecut, Egiptul rămâne pe scenă și în acest an, cu vreme bună și prețuri mai mult decât accesibile.

Resorturile de lux, în contrast major cu viața de zi cu zi a egiptenilor, îi fac pe turiștii români curioși și dornici de vacanțe în această țară.

Hurghada sau Sharm el Sheik sunt pregătite pentru turiști, mai ales că ”se laudă” și cu o rată de vaccinare împotriva COVID de 100%.

Aşadar, prețurile pentru o vacanță de patru nopți în Egipt,prețurile încep de la  71 de euro pentru doi adulţi, la un hotel de trei stele.

Spania

De asemenea, nu în ultimul rând, pentru cei care au un buget mai mare pentru vacanță, pe lista destinațiilor intră și Spania. În pași de dans, Spania așteaptă turiștii români, după un an în care, din cauza restricțiilor, turismul a fost pus la zid.

Sursa Foto: Pixabay

Aşa că, cu prețuri de la 390 de euro pentru două persoane, puteți petrece o vacanță de trei zile în Spania.

Sursa: wall-street.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata