Viceprimarul Brașovului, despre intenția primarului de a cumpăra un mall pentru sediul primăriei

De Jurnalul Național Actuale Bani Politică 127 citiri
4 min citire
Intenția edilului Brașovului de a cumpăra un mall ce ar urma să fie folosit drept sediu pentru primărie este considerată drept „o ipocrizie” de viceprimarul liberal, Sebastian Rusu. Acesta punctează ca în era digitalizării, primarul dorește „construcții faraonice”.

Astfel că, viceprimarul liberal al municipiului Braşov, Sebastian Rusu, a catalogat joi, într-o conferinţă de presă, drept „ipocrizie” intenţia edilului USR, Allen Coliban, de a cumpăra unul dintre mall-urile din oraş pentru a muta în spaţiul respectiv Primăria, atrăgându-i acestuia atenţia că trăim în era digitalizării, când lumea evită să investească în „construcţii faraonice”.

O ipocrizie să spui că vrei să muţi Primăria în spaţiul respectiv

În plus, viceprimarul PNL a admis că a aflat din presă despre intenţia primarului de a muta Primăria, care a relatat că, de fapt, acesta ar fi scopul final al cumpărării respectivului imobil şi a parcării aferente, contra sumei de 15 milioane de euro.

Un proiect de Hotărâre prin care consilierilor braşoveni li se cere acordul pentru demararea procedurilor în vederea achiziţionării clădirii se află pe ordinea de zi a şedinţei de îndată de vineri a Consiliului Local Braşov, dar, potrivit lui Rusu, consilierii liberali nu au avut suficient timp să analizeze documentaţia anexată, iar discuţiile în comisiile de specialitate vor avea loc abia cu o oră înaintea şedinţei.

„Este o ipocrizie să spui că vrei să muţi Primăria în spaţiul respectiv. Vă daţi seama cât ar costa amenajarea acelor spaţii, magazinele acelea au fost ca nişte hale şi să le recompartimentezi presupune nişte costuri fantastice. Asta în condiţiile în care Primăria are o clădire în centru, una simbolică pentru Braşov, iar RATBv circulă foarte bine şi nu toată lumea trebuie să vină cu maşina, aşa că chiar dacă nu sunt locuri de parcare suficiente, nu e o problemă (…) Pe de altă parte, ne plângem că nu avem şcoli şi grădiniţe, dar vrem să dăm banii pe a muta Primăria. (…) Suntem în era digitalizării, când alţii îşi restrâng activităţile, interacţionează cu publicul din ce în ce mai mult electronic, noi ce facem? Mergem spre construcţii faraonice?”, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

Prețul de achiziție reprezintă o altă problemă

Acesta a subliniat că dincolo de oportunitatea achiziţiei, se pune şi problema preţului.

„Poate, înţelegeam dacă era vorba de un preţ foarte bun, dacă acolo era vorba de o executare, de o insolvenţă, de Ministerul de Finanţe, avea Unirea Shopping Center să dea nişte bani Primăriei, atunci există nişte proceduri de care te poţi folosi, dar nu să cumperi de pe piaţa liberă. De ce nu cumpărăm AFI Mall, că e mai bine poziţionat şi clădirea e mai nouă?”, a afirmat Rusu.

În plus, întrebat cum vor vota aleşii PNL în şedinţa de vineri, el a replicat: „Vom vota cum este corect şi firesc pentru noi şi pentru braşoveni. Dar astăzi nu pot să vă spun nimic deoarece nu avem suficiente informaţii”.

„Mi se par nişte ambiţii pe bani foarte mulţi, care nu-i avantajează pe braşoveni”, a încheiat viceprimarul PNL.