Victor Ponta: ”Președintele în România nu îl alege poporul pe baza rezultatelor lui excepționale în viață, ci se alege într-un context mondial”

Victor Ponta a precizat că președintele în România nu îl alege poporul pe baza rezultatelor lui excepționale în viață, ci se alege într-un context mondial.

Astfel că, fostul premier al României a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul, în care a vorbit despre lucrurile pe care le-ar fi făcut diferit de când și-a început cariera în politică. În plus,  Victor Ponta este de părere că „președintele în România nu îl alege poporul pe baza rezultatelor lui excepționale în viață, ci se alege într-un context mondial”.

„M. Tucă: Zi trei lucruri pe care le-ai face altfel, din 2001, de când ziceai că ai intrat în politcă.
Victor Ponta: M-aș ocupa 90% din timp de economie și 10% de politică, ceea ce n-am făcut atunci, decât după ce am pierdut alegerile. Pentru că, oricum, n-ai nicio șansă cu politica, toată lumea gargaragii, toți circari.
M. Tucă: Păi cu USR-ul ați ajuns la 70-80%.
Victor Ponta: De acord, dar nu sunt convins cât de mult era dragoste pentru Crin și pentru mine sau era ura pe Băsescu. Evident că a scăpat de unii care erau pe lângă mine atunci, care m-au tras de picioare.
M. Tucă: Ai făcut curățenie?
Victor Ponta: Nu am făcut eu curățenie, au plecat ei. Eu n-am fost în stare să fac curățenie.
M. Tucă: Ce ai schimba din ce ai făcut, cu mintea de acum, dacă te-ai întoarce în timp?
Victor Ponta: Mă făceam eu ministrul Transporturilor. Mă numeam eu pe mine, ca ministru al Transporturilor, șef la CNAIR, la CNADNR, semnam contractul, făceam Comarnic – Brașov, după care mă băgau la pușcărie 100%. Dar acum ieșeam și mergeam pe autostradă.
M. Tucă: Ai mai candida, dacă ai dat timpul înapoi?
Victor Ponta: Nu, că în 2014 chiar voiam să fiu prim-ministru și chiar am zis: ‘Băi, încep să învăț să fiu prim-ministru’, culmea. Fiind prim-ministru, mi se părea că am învățat foarte mult și, de altfel, cred că în 2015 am fost cel mai eficient în funcție. Dar a apărut povestea aia pe care toată lumea a prestat-o invers, că eu am candidat contra lui Crin. N-am apucat, că a apărut Iohannis, care l-a omorât pe Crin. După care, Dragnea mi-a zis: ‘Am înțeles că contra lui Crin nu vrei să candidezi, dar pe Iohannis n-ai cum să-l lași. Dragnea mă tot împingea.
M-au împins, dar nu-i vina lor, e vina mea că m-am lăsat împins. Aș fi rămas prim-ministru și mi-aș fi dat seama că președintele în România nu îl alege poporul pe baza rezultatelor lui excepționale în viață, ci se alege într-un context mondial, în care nu puteai să-i dai lui Ponta, care, uneori mai sunt de acord și cu Erdogan, alteori mai sunt și cu Orban, alteori cu Vucici, nu puteai să-i dai România. Aici trebuie să fie cineva care nu e de acord decât cu linia.”

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata