Visarion Alexa riscă să ajungă din nou după gratii.

Preotul Visarion Alexa, acuzat pentru agresiune sexuală, riscă să ajungă după gratii. Judecătorii urmează să anunţe decizia pe cererea procurorilor de arestare a preotului după ce alte cinci femei au depus plângere împotriva acestuia.

Visarion Alexa află astăzi dacă revine în arest.

Astfel că, preotul a ajuns luni dimineaţă în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti după ce procurorii au contestat măsura privind controlului judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au cerut  arestarea preventivă a lui Visarion Alexa, în schimb avocatul preotului a solicitat eliberarea lui.

Conform unor surse judiciare citate de România TV, alte cinci femei au depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o enoriaşă chiar în timpul spovedaniei. Femeile reclamă fapte de hărțuire sexuală petrecute în anii precedenți.

Vă reamintim că preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

În plus, Visarion Alexa nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

Acesta a recunoscut fapta de care este acuzat, însă a refuzat să dea Comisiei de disciplină detalii. În schimb, acestea apar în stenogramele de la dosar.

VISARION ALEXA: TE DERANJEAZĂ CĂ TE-AM ATINS?
PREOTUL VISARION: Te deranjează că te-am atins? Aşa mi-ai zis că vorbeşti permanent cu el (n.r. fostul prieten al persoanei vătămate, cel mai probabil) şi vrei să scapi de asta.
VICTIMĂ: Ca şi preot m-aţi atins sau ca şi prieten?
PREOTUL VISARION: Ca prieten. (…)
VICTIMĂ: Şi ca să înţelegeţi situaţia, dv. aţi trecut la partea practică de relaxare a mea?
PREOTUL VISARION: Nu. A fost… o clipă de odihnă. Cred că mai important e dicţionarul. Şi explicaţiile. Cred că importantă e înţelegerea… Sper să nu te supăr.

Visarion Alexa, la poliție pentru a semna controlul judiciar. Noi stenograme incendiare din dosarul preotului acuzat de agresiune sexuală

VICTIMĂ: Vreau să ştiu treaba cu dicţionarul… şi explicaţiile. Corpul meu s-a simţit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdoment, pe sâni, în partea intimă…
PREOTUL VISARION: Dicţionarul înseamnă emoţiile, fobiile să capete cuvinte, expresii. Aşa putem înţelege. E un gest de afecţiune, nu inventar. (…) Cred că sufletul tău e un pic trist şi mâhnit de răspunsul poliţistului. Dar cu răbdare şi explicaţii bune, se va vindeca. Şi va avea puterea să găsească un om potrivit. (…) E fundamentală pacea. Să nu cazi în ispita dorinţei de a te răzbuna. Răzbunarea răneşte şi pe alţii, dar mai ales pe tine.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata