Vrei să citești cărți în limba engleză? 14 cărți potrivite pentru orice nivel

De Continut Sponsorizat Timp Liber 104 citiri
4 min citire
Dacă ești pe cale să începi aventura lecturii în limba engleză sau dorești să îți extinzi orizonturile ca cititor avansat, alegerea cărților potrivite este esențială. Îți prezentăm mai jos o selecție de 14 titluri care pot satisface atât nevoile începătorilor, cât și pe cele ale cititorilor avansați în limba engleză:

 

Pentru începători:

 • Charlotte’s Web – de E.B. White: Este o poveste clasică despre prietenie și viața la fermă, scrisă într-un limbaj simplu, dar plin de emoție. Este ideală pentru cei care de-abia încep să citească în limba engleză.
 • The Old Man and the Sea – de Ernest Hemingway: Autorul romanului este cunoscut pentru stilul său direct și simplu. Această lucrare, despre lupta unui bătrân pescar cu un pește gigantic, este captivantă și ușor de urmărit.
 • Animal Farm – de George Orwell: Este o alegere excelentă pentru cei care doresc să exploreze alegorii politice. Limbajul este clar și direct, făcându-l accesibil pentru începători.
 • To Kill a Mockingbird – de Harper Lee: Un roman clasic disponibil pe site-ul anticariatului cu cărți în limba engleză Bookoteca, în care vei regăsi idei despre justiție și inegalitate, scris din perspectiva unei fete tinere. Are un limbaj simplu și o poveste profundă.
 • The Catcher in the Rye – de J.D. Salinger: Limbajul colocvial și perspectiva adolescentină fac din acest roman o lectură atrăgătoare și relativ simplă pentru începători.
 • The Little Prince – de Antoine de Saint-Exupéry: Deși este o carte pentru copii, Micul Prinț oferă lecții profunde și un limbaj accesibil pentru începători.
 • Of Mice and Men – de John Steinbeck: O poveste scurtă și emoționantă, cu personaje puternice și un stil de scriere simplu, dar expresiv.

Pentru Avansați:

 • Outliers: The Story of Success – de Malcolm Gladwell: Lucrarea de față se numără printre cele mai apreciate cărți de non ficțiune prin care autorul Gladwell examinează factorii care contribuie la succesul de nivel înalt, argumentând că suntem produsul contextului și culturii în care ne dezvoltăm.
 • 1984 – de George Orwell: O lucrare complexă și intensă, care necesită un nivel avansat de înțelegere a limbii datorită temelor sale profunde și stilului sofisticat.
 • The Alchemist – de Paulo Coelho: Deși scrisă inițial în portugheză, această lucrare este disponibilă într-o traducere excelentă în imba engleză. Este o poveste inspirațională cu un limbaj simplu și o filozofie profundă.
 • Pride and Prejudice – de Jane Austen: Cu un stil de scriere specific secolului al XIX-lea, acest roman oferă o provocare plăcută pentru cei avansați în limba engleză.
 • Ulysses – de James Joyce: Recunoscut pentru complexitatea sa, Ulysses este o opțiune pentru cititorii avansați care doresc să exploreze noi limite ale limbajului și narativului.
 • The Great Gatsby – de F. Scott Fitzgerald: Un roman cu un limbaj bogat și o poveste captivantă, care oferă o perspectivă unică asupra Visului American.
 • Brave New World – de Aldous Huxley: O carte provocatoare, cu teme filozofice și un vocabular complex, ideală pentru cititorii care doresc să se aventureze într-o lume distopică bine construită.

Fie că ești la începutul drumului în ceea ce privește lectura în limba engleză sau ai deja o experiență considerabilă, există o carte potrivită pentru fiecare nivel. Aceste cărți nu doar că îți vor îmbunătăți abilitățile lingvistice, dar te vor și transporta în lumi diferite, oferindu-ți o perspectivă nouă asupra vieții și societății. Lectura într-o limbă străină este o experiență îmbogățitoare, care îți deschide ușa către noi culturi și moduri de gândire.