Youtube: S-a scumpit fără să existe un anunț oficial, care e situația din România?

De Jurnalul Național Actuale Companii 145 citiri
5 min citire
Unul din marii giganți, furnizor de servicii online, Youtube, se pare că a luat o decizie fără precedent în ceea ce privesc abonamentele premium. Conform datelor, s-a scumpit fără să existe un anunț oficial, air efectele se vor resimți și pentru abonații din România.

La Youtube, abonamentele premium s-au scumpit

În contextul financiar, la fel ca multe alte servicii de streaming, YouTube a majorat prețurile planului său Premium pentru persoanele fizice din SUA, de la 11,99 dolari pe lună la 13,99 dolari pe lună. Majorarea prețurilor urmează majorării de anul trecut a prețurilor planurilor de familie în multe țări. În SUA, tariful planului de familie a trecut de la 17,99 dolari pe lună la 22,99 dolari pe lună.

Modificarea planului individual, observată pentru prima dată este în direct pe pagina YouTube Premium. YouTube a confirmat mutarea și a spus că majorarea de preț va afecta toți abonații, actuali și noi.

Astfel, ”Actualizăm prețul pentru abonații YouTube Premium și YouTube Music Premium din SUA pentru a continua să oferim servicii și caracteristici excelente.

Credem că acest nou preț reflectă valoarea YouTube Premium, care le permite abonaților să se bucure de YouTube fără reclame, cu redare în fundal și offline și acces neîntrerupt la peste 100 de milioane de melodii cu aplicația YouTube Music.”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Anunțul enunțat anterior vine după ce gigantul Youtube operase deja modificările de prețuri, făr să-și anunțe în prealabil utilizatorii. Prețul pentru Premium este și mai mare dacă plătești prin sistemul de achiziții în aplicație al Apple. Acolo este de 18,99 dolari pe lună.

Sunt 80 de milioane de utilizatori youtube premium

Compania a precizat că utilizatorii vor trebui să plătească prețurile actualizate începând cu următorul ciclu de facturare. Compnaia a adăugat că persoanele care s-au abonat la YouTube Premium în urmă cu cinci ani, când a fost lansat planul, vor primi trei luni suplimentare la prețul actual.

Cu YouTube Premium, Google oferă vizionare fără reclame, posibilitatea de a descărca videoclipuri, streaming la 1080p de calitate superioară, posibilitatea de a relua videoclipurile de unde le-ați lăsat și acces la YouTube Music.

 

De asemenea, compania lansează funcții experimentale pentru abonații Premium, cum ar fi posibilitatea de a schimba viteza de redare și o funcție de blocare a ecranului pentru a evita atingerile accidentale.

Care e situația utilizatorilor Youtube din România?

Google majorează prețul planului YouTube Music de la 9,99 dolari pe lună la 10,99 dolari pe lună. Această măsură urmează creșterilor de prețuri la abonamente de la Apple Music și Amazon Music, care își oferă, de asemenea, serviciile de streaming la același preț, iar planul individual al Spotify costă în continuare 9,99 dolari pe lună.

Deși s-au produs modificări ale prețurilor în SUA și în alte state europene, paradoxal utilizatorii din Romnia vor plăti în continuare, nu se știe pentru cât timp, aceeași sumă ca și până acum, fiind vorba de 26 de lei pe lună pentru accesul în platforma Youtube Music, conform Profit.ro.

În ultimele câteva luni, serviciile video concurente, precum Apple TV+, Paramount+ și Peacock, au anunțat creșteri de prețuri. În timp ce Netflix și-a majorat prețurile anul trecut, compania a început o campanie de reprimare a partajării parolelor, făcându-i pe utilizatori să plătească mai mult sau să adauge un membru suplimentar la planurile lor.

 

Aşadar, YouTube încearcă, de asemenea, să împingă mai mulți oameni către planurile sale premium prin acțiuni precum restricționarea blocării reclamelor. De asemenea, a desfășurat un experiment care a pus pentru scurt timp streamingul 4K în spatele unui paywall.

În noiembrie anul trecut, YouTube a declarat că are peste 80 de milioane de abonați în cadrul ofertelor Music și Premium. Compania, ca urmare a succesului din ultima vreme, ia măsuri pentru a crește numărul de utilizatori plătiți.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,