2 sfaturi de urmat zilnic pentru a face economii

0 0

Potrivit unui studiu recent, doar 8% dintre români dețin o avere netă care depășește 100.000 de euro. Indiferent de cât de mare ar putea părea suma pentru mulți dintre noi, un lucru este cert – poți ajunge la această sumă în câțiva ani, în măsura în care ești dispus să renunți la anumite obiceiuri. La ora actuală, consumerismul în România este la cote alarmante, cu precădere în orașele mari și în rândul persoanelor cu venituri considerabile. Cu toate acestea, există mijloace pe care le putem întreprinde, în așa fel încât să facem lucrurile mai bune pentru noi. Descoperă în rândurile următoare 2 sfaturi de urmat zilnic pentru a face economii!

  1. Optează pentru un singur dispozitiv ca sursă de informare

Se întâmplă să ai în casă 3 televizoare, 2 laptopuri și câteva subscripții la anumite servicii pentru cablu și TV? Ei bine, ai din start câteva sute (sau chiar mii) de euro blocați și care îți aduc doar facturi. Altfel spus, sunt șanse slabe să ai timp să te uiți în același timp la 3 televizoare sau să folosești 2 laptopuri. De aceea, poți opta pentru un singur televizor și un laptop, sau chiar doar pentru un laptop. Nu vei face economii doar de la abonamentul la cablu (care va deveni inexistent), însă te vei putea informa direct de pe internet, de pe stiri Olt și citind comunicate de presa.

Sursele din care te informezi cu privire la ceea ce se întâmplă în lume sunt extrem de importante. Pe lângă nivelul de calitate pe care îl au articolele și statisticile realizate, mult mai importantă este calitatea publicației. În ceea ce privește țara noastră, unul dintre site-urile web pline de informații utile și obiective este Presa de Azi. Știri din domeniul economic, financiar, politic, social și chiar juridic sunt acum disponibile într-un singur loc. Astfel, indiferent că ești în drum spre birou, în pauza de prânz sau cu câteva minute înainte să dormi, poți fi la curent cu tot ceea ce este important pentru tine. Mai mult, în ceea ce privește posibilitățile de a face economii, ai nevoie ca datele cu care intri în contact să fie mereu actualizate. Acest lucru este posibil doar alegând unele dintre cele mai bune surse de informare atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Anumite informații legate de aspectele economico-financiare vor fi de un real interes, motiv pentru care stă în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne interesăm de aceste lucruri. Bucură-te de cele mai bune informații, provenite din surse de încredere!

  1. Evită opririle pentru achiziționarea de gustări

În cazul în care ți-ai format un obicei să te oprești în fiecare zi la magazinul de cafea în drum spre muncă, trebuie numaidecât să renunți la el dacă vrei să faci economii. În loc să plătești aproximativ 10 lei pe zi pe cafea, o poți prepara gratuit la birou. Astfel, vei face o economie de 2.400 lei pe an, doar renunțând la cafeaua cumpărată în zilele lucrătoare.

În ciuda faptului că este considerată a fi o discuție sensibilă, necesitatea de a face economii este o realitate cu care fiecare dintre noi se confruntă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata