3 cămăși care îți vor schimba look-ul, dar și starea de spirit

Indiferent de stil, majoritatea bărbaților au o ținută favorită, care îi încarcă cu energie de fiecare dată când o poartă. La polul opus, perechea favorită de blugi care nu mai vine ca turnată poate ruina o zi întreagă. Profesorul și autorul cărții “Ai grijă ce porți: Psihologia Modei” – Karen Pine, a condus două studii care dovedesc științific că hainele impactează starea de spirit a indivizilor. 

Concluziile primului studiu au fost că oamenii fac alegeri vestimentare neinspirate atunci când sunt nefericiți și acordă o atenție sporită a felului în care arată în momentele înfloritoare sentimental. Concluziile celui de al doilea studiu arată că oamenii împrumută trăsăturile asociate cu hainele pe care le poartă. De exemplu, cei care au participat la cel de  al doilea studiu au fost îmbrăcați în costume de super eroi, iar în urma analizei s-a observat că aceștia au devenit mai puternici, încrezători și chiar mai apreciați de cei din jurul lor. 

Și cercetătorii germani au făcut un studiu în această direcție, rugând subiecții să-și descrie personalitatea când erau îmbrăcați formal, dar și casual. Cei îmbrăcați formal au fost predispuși să se descrie ca fiind organizați și atenți la detalii, în timp ce subiecții îmbrăcați casual s-au caracterizat ca fiind delăsători și neatenți.

Acest studiu din 2014 face referire la costume și la avantajele sociale sau profesionale cu care vin acestea. Costumul le-a oferit subiecților putere și o creștere a performanței. Bărbații îmbrăcați în constum au negociat contracte mai bune decât cei îmbrăcați în haine obișnuite. 

Totodată, dincolo de tipare și materiale, hainele sunt și culori care impactează, de asemenea, emoțiile indivizilor. Culorile calde (roșu, galben, portocaliu) pot genera confort și căldură, în timp ce culorile reci (verde, albastru, mov) pot induce calmul. Fără doar și poate, îmbrăcămintea poate fi folosită ca un mod de a ne binedispune în situații tensionate. Astfel, în unele momente o ținută sau un obiect vestimentar vesel are potețialul de a transforma o zi mohorâtă într-una mai fericită.

Orice bărbat preocupat de felul în care arată și care și-a mutat biroul acasă zilele acestea, poate lucra și la mindset în același timp, purtând o cămașă cu o astfel de putere: aceea ce a schimba starea de spirit. 

#1 Raibow

Cămașa aceasta se asortează perfect cu mișcarea #TotulVaFiBine, pornită zilele acestea în mediul online. Cămașa din bumbac egiptean SARTO bespoke, de la renumitul producător Thomas Mason, este realizată dintr-o țesătură fină, care va potența starea de bine oferită de croiala impecabilă și coloristica veselă. Modelul de țesătură în dungi verticale este o alegere inspirată pentru purtările de zi și poate fi integrată în ținutele casual sau business relaxat, fiind perfectă pentru orele de lucru de acasă. Construcția cu guler italian button down și manșeta dreaptă reglabilă inspiră relaxare, dar și o atitudine pozitivă.

#2 Think pink!

Culoarea roz este apreciată pe scară largă pentru încrederea și pofta de viață pe care o transmite, iar cămașa Think Pink de la SARTO bespoke nu face excepție. Tot din bumbac egiptean, dar de la renumitul producător Contonificio Albini, această cămașă este dovada că lucrurile nu sunt doar în alb sau negru ci și… roz. Modelul din țesătură cu micro-structuri diagonale o transformă în opțiune eligibilă pentru orice tip de ținută casual sau business, iar contrucția cu guler italian și manșetă rotundă reglabilă inspiră atitudine puternică și determinare. 

#3 Cămașă cu imprimeu floral

Din punct de vedere psihologic, albastrul este cea mai relaxantă culoare, în timp ce imprimeul floral de pe guler duce cu gândul la plimbările liniștite în natură după care majoritatea oamenilor tânjesc în aceste momente. Cămașa cu imprimeu floral este confecționată din in, o fibră naturală apreciată pentru confortul pe care îl oferă. Construcția cu guler versatil button down și manșetă rotundă reglabilă în combinație cu pattern-ul floral care se regăsește pe interiorul gulerului și al manșetelor inspiră relaxare și o atitudine degajată.

Pe care o alegi? Cămașa preferată este doar la un click distanță, gata să îți facă ziua mai bună, chiar dacă #staiacasă. Primul pas în a depăși această situație cu bine este adaptarea tuturor obiceiurilor tale la realitatea statului în casă, fără a renunța definitiv la ele fie că este vorba de felul în care lucrezi sau felul în care te îmbraci.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata