4 aspecte de care să ții cont atunci când alegi furnizorul de web hosting

312

Pentru o creștere sănătoasă și cu performanțe cu adevărat notabile pentru afacerea ta online, ai nevoie nu numai de strategii și tactici eficiente, ci și de o calitate excepțională în ceea ce privește serviciul de găzduire web.

Fie că ai un magazin online, un site cu informații utile sau unul de prezentare, un blog sau orice alt tip de platformă web, modul în care funcționează serverul pe care este găzduită pagina ta va avea un impact decisiv asupra performanțelor acesteia.

Viteza de încărcare a site-ului tău mai ales atunci când traficul este crescut, optimizarea și inclusiv performanțele SEO sunt direct influențate de calitatea serviciului de hosting pe care îl folosești.

Iată care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi un anumit furnizor de găzduire web:

  1. Este mai bine ca data centerul să fie în România

Există multe oferte pentru găzduire web ieftină pe servere care se află în afara României. Dacă pagina ta este dedicată însă vizitatorilor din țara noastră iar produsele, serviciile sau informațiile pe care le prezinți sunt accesate în principal din România este necesar să alegi un server localizat aici. De ce? Pentru că alegând un server localizat într-un data center local ai șanse mult mai mari să ai conexiuni mai rapide și o viteză de încărcare a paginilor net superioară.

  1. Alege un furrnizor care îți poate oferi suport de găzduire web pe SSD

Fiind ultima tehnologie în domeniu, găzduirea pe SSD are performanțe mult mai bune decât cea care utilizează vechile HDD-uri. SSD-urile, care nu folosesc componente mecanice, sunt mult mai fiabile și dau o viteză de încărcare de 4 ori mai mare față de HDD. Astfel site-ul tău se va încărca mult mai repede iar vizitatorii tăi vor avea o experiență optimă în interacțiunea cu pagina ta.

Descoperă care este pachetul de găzduire web pe SSD potrivit pentru tine aici: https://www.hostx.ro/gazduire-site/gazduire-webhosting-SSD-linux.html

  1. Uptime garantat 99,9%

Providerul tău de găzduire web, indiferent de tipul de server pe care va fi site-ul tău, trebuie să garanteze un uptime de 99.9%. Adică 99.9% din timp, pagina ta să poată fi accesată fără probleme și să se încarce optim, oricât de mulți utilizatori ai avea în același timp sau oricât de mare ar fi traficul. Un site care trece de multe ori pe offline, are erori sau pur și simplu nu se încarcă, nu numai că va fi calificat drept unul slab calitativ de către vizitatorii tăi, dar însăși Google te va penaliza.

  1. Suport tehnic 24/7

Este foarte important ca furnizorul tău de servicii de web hosting să îți ofere suport tehnic non stop, indiferent de oră sau zi a săptămânii. Pentru că pot apărea probleme tehnice care să strice reputația paginii tale și să pierzi foarte mult atât la nivel de imagine, cât și pe partea de indexare în Google, este necesar ca acestea să fie rezolvate în timp util. Așadar, alege o companie cu experiență și care să aibă cu adevărat o echipă de specialiști care să te poată ajuta cu orice problemă ai avea, în orice moment.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata