4 construcții în grădină, pe care iubitorii de bricolaj le pot face singuri

Dacă ești pasionat de bricolaj și îți place să te lansezi în proiecte DIY, grădina poate fi locul tău preferat „de joacă”, pentru că îți dă posibilitatea să îmbini perfect utilul cu plăcutul. Toată lumea își dorește o grădină curată și aranjată, iar, în acest caz, de ce să nu fii tu propriul arhitect și decorator? Dacă vrei să-ți amenajezi grădina după propriul gust și să o transformi într-un loc perfect pentru relaxare și petrecere a timpului liber, iată care sunt cele mai utile construcții pe care le poți face cu mâna ta.

 

Mese și bănci din paleți

Paleții au devenit, în ultima vreme, un material foarte des folosit pentru amenajări de interior și exterior, fiind practici și ușor de utilizat. De asemenea, se pot procura fără nici un fel de dificultate și este de preferat să cauți paleți vechi, pe care îi poți obține mult mai ieftin sau, chiar, gratis. Sunt ideali pentru mobilierul de grădină, putând să construiești din ei bănci comode și măsuțe joase, deosebit de practice. Ai la dispoziție o sumedenie de modele de piese de mobilier și poți găsi chiar tu noi variante de a-i îmbina. După ce ai realizat mobila, nu îți rămâne decât să vopsești paleții în culori vii. La final, aruncă niște perne moi și comode pe băncile nou construite iar cu asta, treaba este terminată.

O magazie pentru scule și unelte

Orice gospodărie are nevoie și de un spațiu de depozitare, în care să fie păstrate uneltele de grădinărit și alte scule utile folosite în activitățile curente. Dacă ai scăpat din vedere acest amănunt, este momentul să-ți construiești o magazie, iar acest lucru îl poți face singur, fără multă bătaie de cap. Dacă vrei o construcție solidă și rezistentă, poți folosi cărămidă, însă, pentru variantele mai ieftine, poți construi magazia din scândură sau alte materiale. O soluție ideală, dacă vrei să termini construcția cât mai rapid, o reprezintă plăcile OSB, pe care la poți folosi atât pentru ridicarea pereților, cât și pentru amenajarea unor rafturi în interior. De asemenea, OSB-ul se folosește și ca înveliș pentru podea, iar, dacă ai nevoie de mai multe spații pentru depozitare, poți construi din el chiar și câteva dulapuri.

Un cuptor pe lemne

Nimic nu se compară cu gustul pâinii de casă, pregătite la cuptorul din curte, sau al mâncării gătite la foc de lemne. Dacă vrei să savurezi așa ceva, zilnic îți poți construi un cuptor rustic. În cazul în care ești familiarizat cu modul în care funcționează un astfel de cuptor, vei constata că nu e mare lucru să îți construiești unul în curte. Trebuie să ai grijă ca locul ales să fie la o distanță sigură de casă și alte dependințe, ca să excluzi riscul unui incendiu. Cuptorul poate fi construit din cărămidă, sau chiar din pământ, dacă dorești să respecți stilul tradițional. Acesta se compune dintr-o vatră, unde se pun lemnele și se face focul, iar deasupra se realizează o incintă în care se pun pâinea sau alte mâncăruri la copt.

Un iaz cu rol decorativ

Un astfel de proiect este mult mai ușor de realizat decât pare la prima vedere și va da un farmec aparte grădinii. După ce ai stabilit locul în care vrei să-l amenajezi, sapă o groapă la dimensiunile pe care ți le dorești, și așază în ea o folie impermeabilă. Aceasta se fixează pe margine cu pietre, care au și rol decorativ. Umple, apoi, groapa cu apă. Decorează zona din jur după preferințe, fiind recomandată cât mai multă verdeață.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care le poți realiza singur, fără niciun ajutor, cu eforturi și investiții minime.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata