4 tipuri de echipamente de care ai nevoie în atelierul tău auto

Orice atelier sau service auto are nevoie de echipamente și dotări performante pentru a putea oferi servicii de calitate clienților săi. Cu toate acestea, când vine vorba de echipamente, nu este suficient doar să achiziționezi aparatură performantă de la branduri cunoscute, cum este Reihmann, ci trebuie să investești și în diversificarea serviciilor, dacă vrei ca firma ta să fie profitabilă și să se dezvolte pe termen lung. Oferind o gamă cât mai largă de servicii, nu doar că vei putea maximiza încasările de la fiecare client în parte, dar vei putea să crești treptat numărul acestora, cu un impact puternic asupra vânzărilor și profitului.

Unele echipamente, cum sunt elevatoarele auto sau compresoarele de aer,, sunt indispensabile, în timp ce altele pot fi achiziționate și mai târziu, în funcție de nevoile și cerințele clienților tăi. Fie că e vorba de un elevator 2 coloane reihmann pentru autoturisme mici, sau de o mașină de dejantat pentru camioane de mare tonaj, fiecare aparat pe care îl achiziționezi trebuie să servească unor nevoi existente în zona în care îți desfășori activitatea. Tocmai de aceea, e important să faci de la început distincția între cele două categorii și să faci o cercetarea amănunțită a pieții, astfel încât să fii pregătit când începi activitatea. Iată 4 tipuri de echipamente care nu ar trebui să lipsească din atelierul tău auto:

Elevatorul auto

Acestea sunt echipamente care nu pot lipsi din niciun service auto, indiferent de natura activității sau a serviciilor oferite. Fără acestea, munca nu este doar mai dificilă, ci și mult mai lentă, lucru ce poate afecta grav satisfacția clienților tăi. Din acest motiv e important să te asiguri că aceste aparate nu lipsesc din service-ul tău și, de asemenea, e important să te asiguri că cele pe care le achiziționezi sunt de cea mai bună calitate. Un elevator auto reihmann, spre exemplu, va rezista mult mai bine la uzura timpului decât unul de la un brand mai puțin cunoscut și va beneficia de o funcționalitate sporită, iar asta te va ajuta să lucrezi mai eficient, amortizând rapid diferența de cost dintre cele două.

Compresorul de aer

Compresorul de aer este, și el, un aparat indispensabil într-un atelier de reparații auto. Acesta va fi necesar atât pentru umflarea anvelopelopelor, un serviciu necesar și foarte des solicitat de către clienți, cât și pentru a opera numeroase unelte pneumatice din atelierul tău. Din acest motiv, e bine să te orientezi către un compresor de capacitate crescută, cu un debit mare, care să poată acoperi toate nevoile service-ului tău.

Redresorul auto

Dat fiind cât de comune sunt defecțiunile și problemele la bateriile automobilelor, te poți aștepta ca un număr considerabil de clienți să-ți treacă pragul cu o problemă la bateria mașinii. În consecință, un redresor auto este o achiziție ideală pentru service-ul tău, o achiziție care te va ajuta să diversifici plaja de servicii oferite. Vei putea folosi acest aparat atât pentru încărcarea și încărcarea rapidă a bateriilor, cât și pentru pornirea vehiculelor.

Mașina de dejantat

Un alt serviciu foarte des solicitat de clienți este repararea penelor de cauciuc, o problemă extrem de frecventă pe străzile din România. Un aparat sau o mașină de dejantat te va ajuta să rezolvi mult mai repede și cu mult mai puțin efort aceste pene, iar asta va avea un impact pozitiv atât asupra satisfacției clienților, cât și asupra încasărilor firmei. Când faci alegerea, ar fi bine să te orientezi către un aparat de calitate de la un brand de calitate, cum este Reihmann, care va fi însoțit de multiple funcții și va rezista mai bine la testul timpului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata