5 activități prin care îți poți exersa limba engleză

De Continut Sponsorizat Lifestyle Publicitate 195 citiri
5 min citire
Învățarea unei limbi străine îți aduce numeroase beneficii, mai exact: îți îmbunătățește memoria, îți dezvoltă gândirea și îți îmbogățește vocabularul. Limba engleză este o limbă de circulație internațională care se folosește în toate mediile de comunicare. Din acest motiv, unii părinți îi încurajează pe cei mici să studieze limba engleză încă de la grădiniță.

Indiferent la ce nivel cunoști limba engleză, poți oricând să-ți îmbunătățești abilitățile de scriere sau comunicare. Pentru aceasta, îți recomandăm câteva activități care vor face învățarea limbii engleze o activitate plăcută:

 

  1. Citește cărți în limba engleză

Lectura este printre cele mai recomandate activități prin care îți poți exersa noțiunile în limba engleză. Fie că preferi să citești cărțile preferate traduse în limba engleză, fie că dorești să citești anumite cărți în original, în funcție de nivelul la care cunoști această limbă străină, ai la dispoziție o mulțime de titluri din care să alegi. În anticariate găsești cărți ieftine în engleză, ale celor mai cunoscuți autori, cărți cu exerciții, dar și culegeri sau dicționare. Îți recomandăm să începi lectura în limba engleză cu acele cărți pe care le-ai citit deja în limba română, ori să alegi titluri care au un limbaj ușor de înțeles, precum cărțile lui Dan Brown, care s-au bucurat de un mare succes și care au fost traduse în zeci de limbi. Reține, totuși, că atunci când ești la început și citești cărți în limba engleză, nu trebuie să înțelegi toate cuvintele pe care le întâlnești. Cel mai important este să înțelegi sensul frazei, iar dacă întâmpini dificultăți, te poți folosi de un dicționar.

 

  1. Vizionează filme fără subtitrare

Majoritatea producțiilor cinematografice sunt disponibile în limba engleză, iar vizionarea unui film sau a unui serial este una dintre cele mai apreciate activități de petrecere a timpului liber. Nu numai că te relaxează, dar, vizionarea unui film îți aduce și alte beneficii, mai precis: te poate ajuta să-ți exersezi capacitatea de înțelegere a limbii engleze, în special când alegi să dezactivezi subtitrările. Unele filme sunt adaptări ale celor mai apreciate cărți thriller, acesta fiind de altfel unul dintre cele mai apreciate genuri, așadar, după vizionarea filmului preferat, poți lectura și cartea în limba engleză, iar în acest fel, vei putea să exersezi atât pronunția cuvintelor cât și scrierea și citirea lor corectă.

 

  1. Exersează cu ajutorul aplicațiilor

Îți poți instala pe telefonul mobil diverse aplicații care să te ajute să înveți limba engleză ori să îți exersezi abilitățile și cunoștințele pe care deja le ai. În cadrul acestor aplicații, poți rezolva diferite exerciții și ai acces la lecții de pronunție și de gramatică. Cu ajutorul acestor aplicații, transformi studiul limbii engleze într-o activitate distractivă și amuzantă. Cel mai mare beneficiu al acestei metode de învățare este acela că asimilezi informațiile în ritmul tău, fără să existe vreo presiune exterioară.

 

  1. Discuții online pe grupuri specializate

Cel mai bine îți poți exersa cunoștințele de limba engleză dacă alegi să comunici cât mai des, atât vorbit, cât și în scris. Poți purta conversații fie cu un prieten din străinătate, fie cu o persoană apropiată, care vorbește fluent limba engleză, pentru a fi atent la pronunția cuvintelor și pentru a-ți dezvolta abilitățile conversaționale. Discuțiile online de pe grupurile specializate sunt o metodă potrivită de a exersa comunicarea în limba engleză. Înscrierea într-un club de lectură este, de asemenea, o metodă excelentă prin care poți împărtăși impresii și idei despre titlurile fiction books pe care le-ai citit deja și, de asemenea, poți găsi inspirație pentru noi lecturi.

 

  1. Cursuri de limba engleză

Dacă simți că anumite concepte din limba engleză sunt dificil de asimilat, te poți înscrie la cursurile de limba engleză adaptate nivelului tău. Această variantă este foarte potrivită dacă ești începător în limba engleză, întrucât vei învăța principiile și regulile de bază, iar la finalul cursului poți exersa și pe cont propriu pentru a-ți consolida noile cunoștințe.

Cel mai bun mod prin care te asiguri că îți menții abilitățile de scriere și comunicare în limba engleză este prin exercițiul zilnic. Este foarte important să aloci o importanță egală tuturor celor patru abilități de comunicare: scriere, ascultare, citire și vorbire, iar rezultatele se vor vedea cu siguranță în timp.