5 Idei de afaceri profitabile în agricultură

0

România, cu toate că este dezorganizată, are un climat extraordinar pentru mediul de afaceri. Având în vedere faptul că, comunitățile rurale sunt ceva mai defavorizate în ceea ce privește dezvoltarea, poți profita de acest aspect pentru a pune la cale un business înfloritor. De aceea, îți propunem 5 idei de afaceri agricole care să te ajute pentru a lua cea mai bună decizie:

  1. Cultivarea de legume în sistem ecologic

Puteți utiliza acest moment pentru a începe o afacere foarte eficientă ca profit și intens susținută la nivelul UE: Afacerea cu legume cultivate în sistem de agricultură ecologică.

Cultivând legume în sistem de agricultură ecologică, implicit și inevitabil veți comercializa produse sănătoase, destinate oamenilor care vor o viață mai sănătoasă și cât mai aproape de natură. Din acest motiv afacerea poate avea succes, deoarece de sănătate au nevoie toți oamenii!

  1. Cultura de lavandă

Lavanda se numără printre cele mai avantajoase culturi. Nu degeaba această plantă aromatică este renumită și sub denumirea de aur mov.

Aceasta se bucură de o profitabilitate nemaipomenită, putând fi folosită din mai multe puncte de vedere:

  • sub formă de plante uscate, pentru producătorii de ceaiuri, cosmetice sau detergenți ori în industria alimentară
  • sub formă de punguțe aromatizate, buchețele/mărturii pentru nunți sau anumite decorațiuni
  • sub formă de ulei esențial sau apă florală, produse foarte folosite în industria farmaceutică, în cosmetică, în parfumerie sau pentru aromoterapie.
  • sub formă de plante verzi, direct către distileriile care produc ulei esențial.
  1. Șofran

Șofranul este mai mult ca sigur cel mai scump condiment din lume! Și nu este folosit doar ca și condiment. Ei bine, șofranul este cel mai scump aliment, chiar mai scump decât caviarul, carnea de vită Kobe sau oțetul balsamic. Prețul său de vânzare pe piețele europene sunt situate între 8.000 și 13.000 de euro/kilogram. Totul se datorează așadar staminelor foarte scumpe ale florilor de șofran.

  1. Flori în ghiveci

Pentru a începe o afacere în această direcție nu vă trebuie decât un spațiu de circa 100 mp (pe care să alcătuiți un solar) și de informațiile de bază tehnice care includ detalii și particularități ale florilor, modalitățile de întreținere și protejare, trucuri de valorificare a producției, furnizorii de semințe, ghivece, pământ, etc.

Cererea de flori de pe piața din România crește din ce în ce mai mult. Pe o suprafață de numai 100 mp puteți să amenajați o seră de flori în ghiveci care să vă aducă venituri de aproximativ 30.000 de euro pe an!

  1. Goji, merișoare, aronia

Cine nu a auzit încă de efectele absolut uimitoare asupra sănătății ale merișorului? Dar de cele ale fructelor de Aronia sau Goji? Și dacă încă nu ai auzit de ele, nici o problemă, afli acum! Aceste fructe de mici dimensiuni sunt renumite ca super-alimente, grație proprietăților sale puternic antioxidante naturale. Așadar, toate persoanele interesate de sănătate, pot fi viitorii tăi clienți.

Dacă de exemplu alegi să cultivi Goji, din anul 3, venitul pe care îl poți obține pe un hectar poate să ajungă la 135.000 de lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata