5 obiceiuri ale oamenilor fericiti

Fericirea: toata lumea o cauta, dar totusi putini sunt cei care se pare ca se bucura de ea.

Studii peste studii, zeci de ani de cercetari si analize au ajuns la urmatoarea concluzie: fericirea este pe jumatate transmisa de factori genetici, iar cealalta jumatate este influentata de modul in care fiecare dintre noi ne comportam.

Ceea ce inseamana ca 50 la suta din nivelul de fericire este in totalitate sub controlul nostru: relatii, sanatate, cariera, etc. Asadar, chiar si pentru cei predispusi genetic sa fie posomorati, exista si lucruri  pe care le pot face pentru a fi mai fericiti.

Ca aceasta:

1. Sa isi faca prieteni buni

Este usor sa te concentrezi pe construirea unei retele profesionale de parteneri, clienti, angajati, conexiuni, etc, pentru ca se presupune ca exista un beneficiu clar din aceasta relatie.

Dar exista si un castig clar din relatiile de prietenie adevarata. Cresterea numarului de prieteni reali (nu vorbim despre cei virtuali, pe de retelele de socializare) este direct proportionala cu bunastarea personala; dublarea numarul de prieteni este ca si cresterea veniturilor cu 50 la suta, in ceea ce priveste starea de fericire.

Si, daca asta nu e de ajuns, se pare ca oamenii care nu au relatii sociale puternice traiesc mai putin decat cei care au.

In concluzie, fa-ti prieteni la job, in afara jobului; fa-ti prieteni peste tot – pentru ca prietenii te ajuta sa traiesti mai mult si sa fii mai fericit.

2. Sa isi exprime recunostinta activ

Potrivit unui studiu,…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata